arkadaşlar shell yıllar önce 100 oktan benzini dünya çapında piyasaya sürdüğünde Alman AutoBILD dergisi muhtelif arabalarla test yapmıştı, o dönem piyasada bulunan çok satan araçlar arasından bir tane, bir iki sene daha eski model bir başka marka araç gibi uzayan 7-8 arabalık bir testti, aralarında 91 model bir passat da vardı bu araçların. Çoğu araçta performans namına bir gelişme olmamıştı, sadece en yeni test aracında %1-2 gibi bir performans artışı olmuştu ancak 91 model passat'ta %10 performans kaybı olmuştu. Yani yeni teknoloji aracınız yoksa, aracınızın üretildiği dönemde süper benzin hala piyasadaysa yüksek oktanlı benzinden uzak durunuz. Ayrıca başka bir arkadaşım 2007 model sıfır aldığı Citroen C2 VTS'sindeki tekleme, silkeleme, düzensiz çalışma sorunlarını 97 oktandan 95 oktana geçiş yaparak çözmüştü, tabi 95 oktan benzin almaya başlayana kadar motorda değişmedik ateşleme sistemi parçası kalmamıştı. Dolayısıyla 97 oktan benzini ben arabama almıyorum, ailedeki diğer araca da (2007 Nissan Almera) 95 oktan alıyoruz, eski 97 model Polo Sportline'ıma da 95 oktan alıyordum, herhangi bir sorunla da karşılaşmadım