Arkadaşlar herkese merhaba;
tavan kumaşı sarkması hemen hemen hepimizin araçlarında karşılaşabileceğimiz bir durum.. her hangi bir oto döşemecisine gidip fiyat aldığınızda size 150-250 arası bir fiyat çıkartacaktır.. bu işi kendim yapabilirim dedim ve işe giriştim.. maliyeti 50-55 lira arası;
malzemeler;
tavan kumaşını oto döşeme malzemeleri satan her dükkandan temin edebilirsiniz, tavanınıza en yakın yada birebir aynı rengi seçebilmek için tavandaki güneşliklerin altından bir parça işimize yarayacaktır. (genelde en temiz yer orası oluyor) diğer malzemeler 3-4 adet büyük boy tüp bally, orta boy boya fırçası, maket bıçağı...
tavanımın ilk hali;
işlemler sırası ile şöyle; gerekli vidalar sökülür,
vidaların ardından tavanı tutan plastik parçalar hafifçe çekilip çıkarılır (
tamamını çıkarmanıza gerek yoktur tavan boşa çıksın yeter)
boşa çıkan tavan bagaj kısmından çekilerek çıkartılır. (
tavan lambasının elektrik bağlantısını sökmeyi unutmayın)
son resimde tavanın sünger malzemesinin yok olduğunu göreceğiz bu malzemeyi tavana zarar vermeden elimizle yada plastik bir parçayla temizlememiz gerekiyor. aksi halde tavan yapışmayacaktır. temizleme işleminden sonra yeni kumaşımızı temiz bir yere serip üzerine tavanı yerleştirip kalıbını almamız gerekiyor. yanlardan 1cm ön ve arkadan 2cm kalacak şekilde kesiyoruz. kumaşı yapıştırırken ballyi tavanın tamamına değil kademe kademe sıkıp fırçayla yaydırıp 1dk bekleyip yapıştırmamız gerekiyor.. tamamı yapıştıktan sonra nasıl söktüysek tersi sırasında takmamız yeterli olacaktır..
umarım yardımcı olabilmişimdir.. herkese iyi formlar..