Mekatronik34, Rica ederim susacak bir durum yok forumun amaci zaten dogru bilgiye odakli olmali. Keske daha once konussaydik degisik fikirler uretilir oncelikle senin ve Nakres in fikirlerine oncelik verirdim. Karter korumanin saglam olduguna inaniyorum beni saglamlik konusunda tatmin etti. Ama benim son zamanlarda baska bir sorunum var benim arac beklentilerinim ustunde fazla yakit yakiyor gibi. 2004 GOLF Otomatik vites. Sehir ici 100 km de 14 lt benzin tuketimi var. 2 ay once Aykurtlarda bakim yatirdim filtreler, yag filan degisti. Sizce benim kullanim hatamda olsa 14 lt benzin normalmi? Araci agresif ve sert hic kullanmadim cok yumusak kullandim ama yakit beni cok fazla hayal kırıklgına ugratti. Birde Metal e goturmeyi dusunuyorum yakin zamanda uzun yola cikacagim. Yakiti bu seviyelerden asagi inmez isede satmayi bile dusunuyorum.
Cemele , Aracının ortalama şehir içi yakıt sarfiyatı biraz yüksek görünüyor Öncelikle yol bilgisayarı gerçek değerleri veriyormu ona bir bakmak gerekir Gerçek değere en yakın bilgiler yol bilgi ekranında sağ üst kısımda 2 yazan yani 10bin km ortalamasını gösteren değerlerdir Eğer oradada 10l nin üzerindeyse o zaman fazla yakıyor diyebiliriz.
Size aracınız hakkında şu şekilde birbilgi verebilirim aracınız euro4 normundaki emisyon sistemine sahip olduğu için elektronik gaz kelebeği,sekonder hava sistemi,elektronik termostat ,Eksoz geri dönüş valfi ,Aktif karbon filtresi,2 adet lambda sensörü mevcut bu sistemlerin birbirlerine adapte edilerek optimum seviyede çalışmaları sağlanmalıdır eğer Aracın motor kontrol ünitesinde arıza kaydı oluşursa ve bu arıza kaydı silindiği anda bu parçaların birbileri arasındaki adaptasyonları bozulur ve aracınız fazla yakıt yakmaya başlar.BFQ motor kodlu araçlarda en sık raslanan sorunlar elektronik termostatın arızalanması,boğaz kelebeğinin kirlenmesi,eksoz geri dönüş valfinin tutukluk yapması ve karter havalandırma hortumunun çatlaması veya kopması.
Aracınıza bahsettiğim adaptasyonu Sadece vw orjinal test cihazlarıyla yapılabilir VAG-COM,BOSCH gibi arıza test cihazlarıyla mümkün değildir.