Kubilay senin araç 75hp mi hiç denedin mi 180i geçmeyi. Fabia 75HPler geçebiliyor.
Evet benimkisi de 75hp ama biliyosun bu fabrika verisi, şu an kaç beygirdir bilemeyiz,aracın bakım durumu da önemli tabi, deniz seviyesinden yükseldikçe bile güç düşüyo biliyosun. Fabianın rüzgar direnci çok az farklı olabilir ama 20 km farkettireceğini sanmıyorum. Bir de deneme anında rüzgarı arkana almak ciddi farklar yaratabilir, rüzgarın şiddeti de önemli tabi. Bu yüzden hız rekor denemelerinde geliş gidiş ölçüm yapılıp ortalaması alınıyor diye biliyorum. Bir de göstergelerdeki yanılma payı da yüksek, bunu da unutmamalı.
Aracı ilk aldığımda 160 km/s 'i dirhem geçmiyordu. Eski sahibi triger değişimi yaptırırken usta senteyi kaçık takmış. Trigeri değiştirdikten sonra denediğimde 175 görmüştüm. Yalnız benim lastikler 60 yanak, orjinal ebadı 55. Bundan dolayıda hızı %3,3 eksik gösteriyo. Bu da 181km/s falan yapıyo. Aynı zamanda lastik büyüdüğünde lastik sonundan alınacak güç de bir miktar düşüyor.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html.
Kısacası aracın 160 larda falan takılıp kalmıyosa teknik bi arızan yoktur. Bunu bu kadar kafaya takıp sürekli denemeye çalışma bence. Kendinin ve trafiği paylaştığın insanların hayatını boşyere riske etme derim.