Gönderen Konu: Nitrojen  (Okunma sayısı 19102 defa)

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
Ynt: Nitrojen
« Yanıtla #28 : 29 Mayıs 2009, 14:47:42 »
bende acarken e katılıyorum bence yazın çok yararı olur lasıtık ısındıgında ıyı yol tutar bu dogrudur ama fazla ısınma kaucuğu deforme eder ve yol tutuş daha da kötüleşebılır...nıtrojen sadece sıckalığı bellı sevıyede tutar çok ısınmasını engeller ama yınede ısınır lastık...

ama benım terettum ettıgım nokta kışın... hava soğuk lastık soğuk nıtrojen soğuk işte bu nitrojen çok soğuk yerlerde(doğu gibi) buralarda kışın sorun yaratır.ama yazın bence çok yararı olcağı kanısındayımki bende yakında yaptırıccam
 :tamamdir :tamamdir :tamamdir

Çevrimdışı acarkan

• Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 29 Mayıs 2009, 14:50:06 »
tşk devran bu nitrojen olayı da dediğim gibi yazın lastik hiç ısınmıyor diye bir şey yok kışın normal hava basılacak unutma

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 29 Mayıs 2009, 14:59:46 »
tabiki benım dedıgımde bu kısın olmaz zaten .... kışın normal ,sıcaklar geldımı nitro bastırcan rahat edicen   ;)

Çevrimdışı kesik44

• Gelirken Ne Getirilirki Giderken Ne Götürülür?
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 29 Mayıs 2009, 15:40:37 »
Oto ve kamyon grubunda lastiklere Nitrojen (Azot) gazı basmak şu avantajları sağlıyor.

Şişirme esnasında lastiğin içine yağ ve nem basılmayacaktır. Nitrojen gazı lastik içinde normal hava gibi nem oluşturmayacak. Böylece gerek lastikte gerekse jantta korozyon meydana gelmeyecektir. Doğal olarak lastik, lastik içinde kullanılan çelik kuşak ve topuk çember tellerinin, jant ve supapların kullanım ömrü daha uzun olacaktır.
Yapılan labaratuvar çalışmalarında oksijenin butil kauçuk karışımları üzerindeki olumsuz etkisi nitrojenle kıyaslandığında 4 kat daha fazladır.
Nitrojen; normal hava gibi ısınmıyor.
Nitrojen; normal hava gibi patlamıyor çünkü normal hava gibi genleşme yapmıyor
Yanmıyor çünkü içinde oksijen yok.
Çevreye hiçbir zararı yok.

Tüm Bu Bilgiler Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. 'nin Kaynaklarından Alınmıştır.

Sanırım daha evvelki birçok soruya ve ''Karşı'' olmalara yeterli bir açıklama.Ayrıca ben kışın normal hava kullanılmalıdır şeklinde bie ifadeyle karşılaşmadım ancak bu böyle birşeyin olmayacağı anlamına gelmez tabiki..
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2009, 15:43:58 Gönderen: kesik44 »

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 29 Mayıs 2009, 15:53:48 »
güzel bir açıklama teşekkürler hasan bey...Demekki sıcak memleketlerde mutlaka kullanılması gerekiyor..

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 29 Mayıs 2009, 22:27:53 »
Arkadaslar egerki Lastik firmaları bunu öneriyorlarsa elbette yaptırılır ama yaz kış onunla ugrasılmaz bence :D

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 30 Mayıs 2009, 13:37:37 »
abi 10-15 tl zaten nıye uğraşılmasın ki...kolay pratık ayrıca firmalara bakarsak... ohoo ozaman acarkenın dedıgı gıbı lpg de takmayalım

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 31 Mayıs 2009, 00:42:35 »
Abicim lpg olayı zaten farklı birşey o zaten külliyen arabaya zarar veriyor motora kuru yakıt gidiyor bizim arabaların motorları lpg ile calısacak olmus olsaydı veya bunu tavsiye etmiş olsalardı almanlar şimdiye kadar bütün araçları lpg li olurdu :D İşte bazı araçlarda çıktı lpgli fabrika çıkısı onlarda göz boyamak yakıtta tasarruf %100 saglıyor ama zararları ortada bunu konusmaya gerek yok

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 31 Mayıs 2009, 00:49:55 »
abi 10-15 tl zaten nıye uğraşılmasın ki...kolay pratık ayrıca firmalara bakarsak... ohoo ozaman acarkenın dedıgı gıbı lpg de takmayalım

Firmalara neden bakarım adamlar lastigi üreten kişiler mühendisler adamlar eger bu lastikler nitrojenli daha verimli derlerse sanırım yukarda Hasan arkadasımız Pirellinin vermişş oldugu bilgileri bize sunmuş firmanın verdigi bilgi dogrusunda ilerleriz.

Ben neden firmaların önermesini istiyorum sonucta lastik arabanın en önemli parçalarından bir tanesi hatta olmazsa olmazlarından bir tanesi sonucta hepimiz sevdigimiz insanlar ile birlikte arabamıza biniyoruz dolaşıyoruz bir yerlere gidiyoruz Allah korusun sonradan basımıza iş almıyalım hem karsı tarafı üzmeyiz hemde kendimiz üzülmeyiz düşüncelerim bu yönde arkadaslar kiminize göre dogrudur kiminize göre yanlıştır.

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 31 Mayıs 2009, 12:57:09 »
Abicim lpg olayı zaten farklı birşey o zaten külliyen arabaya zarar veriyor motora kuru yakıt gidiyor bizim arabaların motorları lpg ile calısacak olmus olsaydı veya bunu tavsiye etmiş olsalardı almanlar şimdiye kadar bütün araçları lpg li olurdu :D İşte bazı araçlarda çıktı lpgli fabrika çıkısı onlarda göz boyamak yakıtta tasarruf %100 saglıyor ama zararları ortada bunu konusmaya gerek yok

lpg nın zararı var bu dogru ama bu çokkk  uzun bi vade de gercekleşıyo yani sen arabanı alıp taksan bu sorunları göremessın zaten arabayı satmış olursun  :tamamdir uzun vadede dusuyosan lpg şart!!!! lpg nin ekonomısı bu devırde tartısılmaz bi insan arabasına lpg takmıyosa ya parası batıyodur yada farklı sebebler vardır.ayrıca yurt dısındakı araç kullananlar TR deki bu fiyatları görselerdi onlarda koşa gidip lpg taktırırdı.

sen 2-3 senede bir arabayı değıstıroyasan böle bi masrafa girmeye gerek yok ben 300.000 kmlerde lpg takılan araçlar gördum ve hiç bi sorun oldugunuda duymadım  :tamamdir arabana iyi baktığını dusunuyosan lpg taktığındada aklın arabnda kalmaması lazım bence...benım aklım arabamda kalmıyo

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 31 Mayıs 2009, 12:59:50 »
Firmalara neden bakarım adamlar lastigi üreten kişiler mühendisler adamlar eger bu lastikler nitrojenli daha verimli derlerse sanırım yukarda Hasan arkadasımız Pirellinin vermişş oldugu bilgileri bize sunmuş firmanın verdigi bilgi dogrusunda ilerleriz.

Ben neden firmaların önermesini istiyorum sonucta lastik arabanın en önemli parçalarından bir tanesi hatta olmazsa olmazlarından bir tanesi sonucta hepimiz sevdigimiz insanlar ile birlikte arabamıza biniyoruz dolaşıyoruz bir yerlere gidiyoruz Allah korusun sonradan basımıza iş almıyalım hem karsı tarafı üzmeyiz hemde kendimiz üzülmeyiz düşüncelerim bu yönde arkadaslar kiminize göre dogrudur kiminize göre yanlıştır.

burda haklısın kımın aklına yatıyorsa o yaptırır... sonucta zorla deil..arabana ve sana bi yararını görüyosan yaptırabilirsın yoksa yararı yoksa yaptırmanın manasıda yok

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 01 Haziran 2009, 10:12:23 »
BENDE DE LPG VAR

//////////   I  :sevgi: "LOVATO" \\\\\\\\\\\\
quattro

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 01 Haziran 2009, 10:15:07 »