Amerika dahil olmak üzere birçok ülkede en sağlıklı sonuca dyno testleri ile ulaşılmaktadır. Dyno da bildiğiniz üzere araç hareket halindedir ve ürettiği verilere net bir şekilde görülür. Araca bilgisayar gibi teknik cihazlarla bağlanarak görülen veriler çokta yeterli olmayabiliyor bu sebeple aracı direkt olarak dynoya bağlarlar. Bu arada ben de "dynosuz chip olmaz yada dyno verilerine göre hazırlanır" sözünüze katılmıyorum çünkü böyle bir söylemim yok! Yanlış okumuşsunuz ya da yanlış yorumlamışsınız.
Benim sözüm:
"Oysaki en iyi verimi almanın yöntemi aracı dinamometreye koyup ürettiği gerçek değerleri tespit edip araca uygun çip programının uygulanmasıdır."
Gördüğünüz gibi en iyi verim den basetmişim, sizin dile getirdiğiniz gibi "dynosuz çip olmaz" demedim. Dyno dan alınan veriye göre müşterinin isteği bir araya getirilip en uygun ayar yapılması sağlanır. En sağlıklı veri de pofesyonel olarak yapılacak olan dyno testi verisidir.
İstanbul'da kendi çip programını uygulayanlardan biri Ohannes Tatonyan (onno usta) dır. Kendi ürettiği programını kullanmaktadır.
Ayırca ben genel bilgi olması amacıyla bu konuya yazı yazdım. Sizin uyglamalarınıza yönelik bir yazım değil bu sebeple yazınızda belirmiş olduğunuz:
bizim gibi yazılımları kendi modlayan kaç kişi var ??
3-5 kişi ya var ya yok
hazır yazılımlar dediğiniz gibi belli değerler artırıp öyle bırakıyorlar...
oysa biz aracın durumana göre ve müşter odaklı çalışıyoruz...
gibi düşüncelerinizi ne amaçla yazmış olduğunuzu anlayamadım?