arkadaşlar Polo 6N aracıma bugün Angel Far takmak üzere ön tamponu indirdim, sizinle de paylaşayım dedim (merak edenlere: Angel'ları takamadım çünkü soket farklı çıktı, Naci Abi'nin ellerinden öpecek artık, çarşamba günü takılmış olacak bir aksilik çıkmazsa, Angel resimleri o zaman eklenecektir aracımın konusuna)
önce tamponun çamurluk vidalarını sökmekle başlıyoruz, okların hizasında ve doğrultusunda 3 adet vida mevcut iki tarafta da, sağ taraftakileri sökerken direksiyonu tam sola, sol taraftakileri sökerken tam sağa döndürüyoruz ki vidaların olduğu kısımlara rahatça erişebilelim
çamurluktaki vidalarla işimiz bitince ön ızgarayı yerinden çıkarıyoruz, ızgara arkasındaki plastiğe dört tane tırnakla oturur, tırnakları ince bir şeyle ittirdiğimizde ızgara kendini bırakıyor zaten, ben bu işlemi maket bıçağıyla yaptım, düz tornavida da iş görür, daha önce düz tornavida ile sökmüştüm
ızgarayı söktükten sonra sinyalleri yerinden söküyoruz
sinyalleri söktükten sonra ızgarayla tamponun arasındaki plastik parçayı çıkarıyoruz, bunun için sinyalin altında kalan vidaları söküyoruz
vidaları söktükten sonra plastik parçayı tutan tırnakları resimdeki gibi kendimize çekerek çıkarıyoruz
tamponun ön tarafta farlara yakın iki vidasını da söküp tamponun çıkarıyoruz. Tamponu taşımak için güçlü kuvvetli olmaya gerek yok, göründüğü kadar ağır bir parça değil
tamponu söktükten sonra farları söküyoruz, bunun için önce üst taraftaki iki vidayı söküyoruz
farın üçüncü vidası alt tarafta biraz derinde. Hiza olarak tam ortada. Bu vidayı da söktükten sonra farı tamamen sökmüş oluyoruz.
Püf noktalar:
- Tamponun ön ızgara altında kalan vidaları tutan somun boşta olabilir, benim arabamdaki somun oraya entegre fakat tüm 6N'lerde bu böyle değil. O yüzden o vidaları sökerken bir parmağınızla vidanın karşılığındaki somunu tutmakta fayda var, eğer düşürürseniz şasi başlarına monte edilmiş olan, tamponun arkasında kalan sac darbe emiciyi de sökmek zorunda kalırsınız.
- Sinyallerin lambaları fotoğraflarda sökülmüş görünüyor, sinyalin arkasındaki soketi saat yönünün tersine çevirince çıkar o soket yerinden.