Gönderen Konu: Lambda Sensörü  (Okunma sayısı 6567 defa)

Çevrimdışı acarkan

• Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
    • Profili Görüntüle
Lambda Sensörü
« : 18 Haziran 2009, 10:05:56 »
LPG'li aracı olan arkadaşlar LAMBDA SENSÖRÜ deyip geçmeyin arızalı ise mutlaka değiştirin. Ustalar yok lpg var 6 ay sonra arıza verir yine deselerde değiştirin alakası yok.

Çevrimdışı dave123

• Profili Görüntüle
Ynt: Lambda Sensörü
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2009, 14:01:21 »
Senin ne arıza veriyordu? Neden lambdayı değiştirdin?

Çevrimdışı seyhur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2009, 16:04:23 »
LPG'li aracı olan arkadaşlar LAMBDA SENSÖRÜ deyip geçmeyin arızalı ise mutlaka değiştirin. Ustalar yok lpg var 6 ay sonra arıza verir yine deselerde değiştirin alakası yok.

acarkan kardeş...

Daha ayrıntılı biliyorsan bizimle paylşır mısın? benim araştırdığımdan öğrendiğim sıralı tüp devreye girince lambda sensörü kullanılmıyor. Yani ilk başta benzin ile çalışırken devrede sonra tüpe geçince LPG sisteminin beyni devreye girip lambda sensörünü devre dışı bırakıyor. Gazın aktarımını lambda sensörü değil LPG beyni ayarlıyor.

Bozuk halde kullanan ve 1 yıldan uzun süredir sorun yaşamayan arkadaşlarımız da var forumda.. Ustalar tüp kuruttuğu için sensör bozuluyor diyorlar yani evet bu durumda 6 ay sonra tekrar bozulmayacağının bir garantisi yok. Senin değiştirmemizi önermenin başka bir sebebi var mı? paylaşırsan sevinirim. İyi günler dilerim
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2009, 23:12:25 Gönderen: seyhur »

Çevrimdışı polo_1.6HB

• 1996 Polo 1.6 HB AEE 6N
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2009, 22:46:52 »
selam arkadaşlar... bende de yakıt tüketimi fazla idi tüm çalışmalar ve araştırmalar sonucu Lamda Sensöründe kaldım. 2 farklı serviste cihaz ile kontrol ettirdiğimde sağlam görünüyor ama  yakıt anormal.bu yüzden değiştirmeye karar verdim. vw serviste 300tl civarı piyasada  140-160 arası sensörün üzerinde bosch parça kodu var bu şekilde öğrenebilirsiniz. ben aksay otomotiv 212 530 1277 den bu parçayı temin edeceğim. burada 135 lira. aracınıza uygun lamda sensörünü ise  ;  http://www.lambdasensor.com/main/bosch/price.pl?item=0258005123   bu siteen  tesbit edebilirsiniz.

bu linkten inceleye bilirsiniz.burada 160tl ama. http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&referer=&urunid=16355&urunbasligi=VOLKSWAGEN--ORIJINAL-ORJINAL-ESDEGER-LAMBDA-SENSORU-0258005123-BOSCH#sekmeler