Herkese meraba.
Eylül başında Golf TDI Trendline 1.6 105hp manuel satın aldım. Araç konusunda yeterince bilgili değilim. Bazı sorular soracağım.
*Araç daha yeni 1 aylık ve1955 km'deyken bir gün arkadan bembeyaz dumanlar çıktığını görüp kenara çektim ve servise çektirdim. Yakıt-hava oranını kontrol eden bir elektronik cihazın arıza yaptığını, giden benzini görmediği için çok daha fazla benzin pompaladığını ve bu parçayı değiştirdiklerini söylediler. Bu sorunun ilerde tekerrür etme olasılığından bahsedilebilir mi?
*Aracın kullanımıyla ilgili pratik önerileri olan var mı? Örn. Kış vakti fazla zorlama gibi.
*Göstergenin üstünde vites yükselt işareti çıktığında vitesi yükseltmek devir kaybına yol açıyor ve tekrar vitesi küçültmek gerekiyor. Bu bir turbo sorununun, ya da başka herhangi bi r motor sorununun belirtisi olabilir mi?
*Golf 6'nın şanzuman sorunu olduğunu söyledi biri bana aracı satın aldıktan sonra. Doğru mudur? Doğruysa sorun nedir? Değilse bana bunu söyleyen adam niye zırvalamış?
Bu sorularda belirttiğim çekincelerin dışında araçtan, performansından, yakıt tüketiminden, konforundan çok memnunum. Pahalı olduğu doğru, ancak değer diye düşünüyorum ve o parayı helal ediyorum.
Bu arabadan isteyen diğer arkadaşlara da nasip olmasını dilerim.