Gönderen Konu: yol bilgisayarında Stop yazısı?  (Okunma sayısı 15725 defa)

Çevrimdışı colin_mc_rae

• Profili Görüntüle
yol bilgisayarında Stop yazısı?
« : 21 Haziran 2009, 18:59:01 »
merhaba arkadaşlar, 2001 model golf comfort sahibiyim. aracımla uzun yoldayken yüksek devirde bir sinyal ile beraber yol bilgisayarında sırasıyla " STOP"   "  " ÖLDRUCK MOTOR AUS!"  " BETRIEBS-ANLEITUNG " yazısı belirdi, bu uyarı ile beraber kırmızı yağ lambası yanıp söndü..  aracımı durdurarak bir süre bekledikten sonra yağ seviyesini kontrol ettim,, yağ seviyesi normal durumdaydı.. bende yola devam ettim,, yaklaşık 500 km.lik bu yolculukta yüksek devirlerde aynı hatayı verdi,, hata verdikce gaz kesip bir süre rölantide devam edince hata gidiyor normale dönüyordu.. yol güzergahında özel bir serviste aracı bilgisayara bağlattım ancak herhangi bir hata bulunmadı.. serviste yağ pompasındaki süzgec ile alakalı olabileceği söylendi,, ancak 5-6 saat tamirin süreceği söylendi,, vaktim olmadığı için bu şekilde yola devam ettim.. böyle bir arıza ile karşılaşan varsa neyle ilgili oldugu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.. simdiden tesekkurler..

Çevrimdışı Golf4 V5

• Profili Görüntüle
Ynt: yol bilgisayarında Stop yazısı?
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2009, 19:42:51 »
Arkadasim sana tavsiyem bunun Nereden kaynaklandigini ögrenmeden sen Arabani bir an önce tamire ver.Yoksa ileride yeni bir Motor aramaya simdiden zamanini hazirla.Belliki Yaglama sisteminde bir problem var.Birde yagini kontrol ettim yag vardi derken Yagcubugunun neresine kadar geliyordu.Cünki VW Motorlari Yag konusunda cok hassastir.Yagin Yagcubugundaki isaretin Üst sinirina yakin olmasi iyidir.
SLM
(*****)

Çevrimdışı colin_mc_rae

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2009, 21:15:12 »
yağ çubuğunu uç tarafındaki 2 çizginin üst sınırına çok yakındı yağ seviyesi.. yağı ilk değiştiği seviyede yaklaşık bu seviyedeydi..

Çevrimdışı Golf4 V5

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2009, 21:24:58 »
yağ çubuğunu uç tarafındaki 2 çizginin üst sınırına çok yakındı yağ seviyesi.. yağı ilk değiştiği seviyede yaklaşık bu seviyedeydi..

Tamam oyleyse Yag tamamdir.

Yüksek devirde Problemin oldugunu söylüyorsun.O zaman Motor Yag Basincinincini bir ölctür birde Yag basincini ölcen bir Sensör var onu bir kontrol ettir.Bunlar isin en ucuz tarafi.Belkide hata sensördedir..
(*****)

Çevrimdışı colin_mc_rae

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2009, 21:35:54 »
evet yüksek devirlerde yapiyo,, en az 5000-5500 devirde falan,, ama ilk başlangıcı 6000-6500 civarında olmuştu..

Çevrimdışı Golf4 V5

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2009, 21:55:18 »
evet yüksek devirlerde yapiyo,, en az 5000-5500 devirde falan,, ama ilk başlangıcı 6000-6500 civarında olmuştu..

tamam güzel kardesim,
dedigim gibi önce yag basincini ölctür.Eger basincta uyusmazlik varsa senin yag Pompasi yavas yavas gidiyor demektir.Pompa Yag Deposunun icinde onu göremessin..Ama sen önce dedigimi yap belkide Sensörde hata vardir.Yalniz Arabayi bu durumda fazla kullanma.Sana tavsiyem

Selamlar
(*****)

Çevrimdışı colin_mc_rae

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2009, 21:57:56 »
tesekkurler,, tavsiyene uyup en kısa zamanda servise götürcem..

Çevrimdışı Golf4 V5

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2009, 22:10:14 »
 :tamamdir
(*****)

Çevrimdışı cayenne

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2009, 23:36:26 »
Yag lambası olduguna eminmisin?Benim aracımda da aynı problem vardı,yokuşlarda,yuksek devirlerde,yani motora yuklendigin zaman aynı yazı cıkıyodu ancak el fireni lambası yanıp sonuyodu yag degil.Sonra arastırdım ki balatalar asındıgı icin fren hidrolik seviyesini az algılıyormuş birdahaki bakımda degistirecegim ;)

Çevrimdışı Golf4 V5

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2009, 23:51:56 »
Yag lambası olduguna eminmisin?Benim aracımda da aynı problem vardı,yokuşlarda,yuksek devirlerde,yani motora yuklendigin zaman aynı yazı cıkıyodu ancak el fireni lambası yanıp sonuyodu yag degil.Sonra arastırdım ki balatalar asındıgı icin fren hidrolik seviyesini az algılıyormuş birdahaki bakımda degistirecegim ;)

STOP.  "OELDRUCK MOTOR AUS"  :YAGBASINCI MOTORU  KAPAT."BETRIEBSANLEITUNG":KULLANMAKLAVUZU. Yani oraya yönlendiriyorsunuz.
(*****)

Çevrimdışı colin_mc_rae

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2009, 23:58:09 »
yağ lambası olduğuna eminim,, fren yağı lambasını biliyorum,, o değil..

Çevrimdışı cayenne

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Haziran 2009, 00:00:34 »
Almanca olmayınca boyle oluyo işte,hepsi aynıymış gibi gelio insana :)
''BETRIEBSANLEITUNG'' bu yazı aynıydı bende sanırım o da kılavuza yonlendiriyormuş megersem.

Çevrimdışı Golf4 V5

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Haziran 2009, 00:04:57 »
Almanca olmayınca boyle oluyo işte,hepsi aynıymış gibi gelio insana :)
''BETRIEBSANLEITUNG'' bu yazı aynıydı bende sanırım o da kılavuza yonlendiriyormuş megersem.

Almanca konusunda sizlere yadim ederim.Herhangi Sormak istediginiz veya anlamadiginiz bir sey olursa bana yazin.elimden geleni yaparim. :)
(*****)

Çevrimdışı cayenne

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Haziran 2009, 00:11:44 »
tmm tesekkur ederiz biz de :)