Gönderen Konu: yol bilgisayarında Stop yazısı?  (Okunma sayısı 15723 defa)

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
Ynt: yol bilgisayarında Stop yazısı?
« Yanıtla #14 : 22 Haziran 2009, 00:19:04 »
arkadaşların uyarılarını acilen dkkate alman gerekli yağ basınç testini yetkili serviste yaptırman gerekiyor..

eğer yağ süzgecinde tıkanıklık var ise temizleme veya değişim kurtarma olasılığı az bir süre sonra yine aynı sorununu yaşayabilirsin ...
    piston sekmanlarının aralarında , piston tepelerinde .subab yuvalarında ,subablarda vs.oluşan kurum parçacıklar halinde yağ karterine iner süzgeç temizlenir fakat bir süre sonra yine kurumlu parçalardan ayrılan kurumlar kartere inerek yağ süzgecini yine tıkar...

ne marka motor yağı kullanıyorsunuz.?

yanlış anlaşılma olmasın bu arıza buradan kaynaklanıyor anlamında yazmadım genel bilgi olarak yazdım aracınızın arızasının kontrolleri gerekiyor belkide tamamen elektronikte olabilir  :(

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı eren berk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 01 Temmuz 2009, 02:15:45 »
aynı sorunu bende yaşadım karterdeki yağ pompa filtresi tıkanmış temizlenince düzelşyor

Çevrimdışı dzayn

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 05 Temmuz 2009, 20:07:55 »
Aynı sorunu bende yaşadım. Yağ Müşülü kırılmış. Sipariş verdik. Salı günü gelecek. Bakalım düzelecek mi..

Çevrimdışı colin_mc_rae

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 03 Şubat 2010, 01:08:44 »
sorunum sonunda çözüldü.. yağ pompası tıkanmış ve arıza yapmış,, yenisini 240 tl ye değiştirdim,, ayrıca pompa değiştiği için yağım ve filtremde değişti.. yağ pompasının tıkanma ve bozulma sebebi ise,, yağ çubugunda bulunan turuncu renkteki plastik kısmının zamanla ısıdan dolayı sertleşerek kırılması ve yağ bubuğu haznesinden içeri düşmesi.. yağ karterinde ve pompa içinde bu plastikler parça parça çıktı.. sizlerde yağ çubugunuzu kontrol edin bence.. herkese yorumlarından dolayı teşekkürler..

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 03 Şubat 2010, 23:00:32 »
sorunum sonunda çözüldü.. yağ pompası tıkanmış ve arıza yapmış,, yenisini 240 tl ye değiştirdim,, ayrıca pompa değiştiği için yağım ve filtremde değişti.. yağ pompasının tıkanma ve bozulma sebebi ise,, yağ çubugunda bulunan turuncu renkteki plastik kısmının zamanla ısıdan dolayı sertleşerek kırılması ve yağ bubuğu haznesinden içeri düşmesi.. yağ karterinde ve pompa içinde bu plastikler parça parça çıktı.. sizlerde yağ çubugunuzu kontrol edin bence.. herkese yorumlarından dolayı teşekkürler..

aaaa  :o valla şimdi korktum bakın. benim yağ çubuğu da güneşten kırılmıştı parça parça hatta son bir parçayı da içeri düşerken son anda tuttum. çubuk ve yatağını yağını ve filtresini 2000 km. önce değiştirttim. Şimdi yazını okuyunca korktum ya benim de başıma gelirse. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?  :-\
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2010, 23:03:28 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı colin_mc_rae

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2010, 15:25:50 »
benim çubuktaki parçalar da sıcaklıktan dolayı parça parça kırılıyodu ama ben içine düşeceğini tahmin etmemiştim.. benim yağ pompam tam olarak tıkanmamıştı ve bozulmamıştı,, yani tam tıkansaydı ya da işlevini tam olarak yerine getirmeseydi ustamın söylediğine göre motorda daha büyük arızalara neden olabilirmiş.. bence sende en kısa zamanda yağ kartrini söktür ve bu parçalardan kaçmış mı diye baktır.. en azından yağ pompasını kurtarırsın bozulmadan çünkü orjinali 240 tl,, işçilik hariç.. birde ben yağ çubuğunu ve bu çubuğun girdiği turuncu rankteki hazneyi değiştirdim.. bu ikisinin orjinal fiyatıda 35 tl civarındaydı..