Gönderen Konu: 2000 1.8t passat triptonik hız sabitleme montajı  (Okunma sayısı 31465 defa)

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
Ynt: 2000 1.8t passat triptonik hız sabitleme montajı
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2009, 15:47:13 »
[quote haklısın bazen turbo ya geçsin diye veya makas yaparken gazı köklüyorum 1-1.5 sn de devir alıyor demekki elektronik gaz pedalı
[/quote]

:tamamdir

Çevrimdışı albayrak32

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 27 Ağustos 2009, 01:27:39 »
slm.1998 model passat 1.8. gaz pedalı telli galiba.buna hız sabitleyici takılamıyor mu??

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 27 Ağustos 2009, 20:19:48 »
slm.1998 model passat 1.8. gaz pedalı telli galiba.buna hız sabitleyici takılamıyor mu??

Hayır, takılamaz. Ama emin olmak isterseniz yetkili servise telefon yoluyla şasi numarasını verirseniz onlar zaten takılıp takılamayacağını size hemen bildirir.

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 11 Kasım 2009, 01:56:43 »
benim 98 2.3 Benzinli passatim var ve hiz sabitleyicim var gercekden cok yararli uzun yolda otobanda müttis bide otomatik ise degme keyfime gecenlerde uzun bir yola gittm yaklasik 1,5 saatlik full otobandi otobana girdim uygun hiza ciktim hizsabitleyici ayarladim. kahvemi ice ice gittim Bende vites degistirme kaydi yok ohaa otomatiklerde güzel.. frene bastigin zaman devre disi kaliyor. yokus cikarken kendi hizini ayarliyor. yokus inerkende aynisekilde...
Web Siten
[/font]

Çevrimdışı urald

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 18 Kasım 2009, 13:01:52 »
Selam bu foruma yeni katıldım yaklaşık 7-8 senedir vwvotex adlı vw forumunu takip ediyordum ve türkçe bir forum sitesi olduğunu tesadüfen öğrendim. Gelelim konuya dediğiniz gibi gaz pedalı telli olan modellere cruise control uygulanmıyortelli olanlariçin mekanik olanları var ancak bunlar yetkili servislerde takılmıyor. 2000 model 1.8T Passat Comfortline otomobilim var aracın ilk sahibiyim ve 183.000 kmde bütün bakımları yetkili servislerde yapıldı ve öylede olacak benden çıkana kadar. Motor kodu APU ile başlayan 97-2000 modellere cruise kontrol uygulanabilir. Çünkü ben aracıma bunu 7 sene önce şu an kapandı galiba Ankarada ki Otonam VW Yetkili servisinde 70 TL bedelle (cruise control farkı satınalma sırasında 300TL idi) işçilik dahil oranın  elektrik ustası Sn.Ali Temel bey e taktırdım. Passatlarda Transporter lardaki gibi sadece kolu değiştirerek takamıyorsunuz kol ile birlikte kolun kablo bağlantısınıda servis manualine bakarak yapmanız gerekiyor. Transporterlarda kablosu bile hazır olup sadece kabloyu kola bağlamak yeterli oluyordu. Sonrasında VAG 5051 le bağlanıp ilgili kodu 0 dan 1 e çeviriyorsunuz. Koldaki svici ittiğinizde göstergede yeşil cruise control lambası yanıyor ve 30 km nin üzerindeki hızlarda devreye giriyor.

Vwvotexten bulduğum TSB lerden faydalanarak aracın kapılarında selektif kilitl açma, kapılar kilitlendiğinde ve açıldığında sesli ve ışıklı ikaz, almanca ikazları ingilizceye çevirme( 7 dilde olabiliyor TR yok ), 15 km nin üzerinde kapıların otomatik kilitlenmesi fonksiyonlarını da yaptırmıştım.

Hepinize kolay gelsin.

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 20 Kasım 2009, 12:03:48 »
servislerde aracın yaşına göre indirim yapıyorlar 9 yaşında araca%27ye geliyor 3katı indirimde bu indirimle yetkili serviste ne kadara geliyor bu c.c. ..
yol bilgisayarını daki uyarıları inglizceye nasıl çeviriyoruz acaba..

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 20 Kasım 2009, 13:18:54 »
15 km nin üzerinde kapıların otomatik kilitlenmesi fonksiyonlarını da yaptırmıştım.

acaba bu dediğiniz pololarada yapılır mı yetkili servislerde bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz bide ne yapılıyor ki kendi kendine kapanıyor mekanizma mı değişiyor?

teşekkür ederim şimdiden
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı urald

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2009, 13:22:21 »
Merhaba, aracın yaşına göre indirim  yapıyorlar evet ama 6 yaş ve %18 le sınırlı reklamlarda yok ama servisteki ilanlarda alta küçük yazılarla yazmışlar. Cruise Control için ben Ali Temel i bulmanızı öneririm bildiğim kadarıyla Ankarada kendine özel servis açmış. VW nin ankaradaki servislerinde olan hatta diğer şehirlerde olupta eskiden beri en azından 2000 yılından buyana çalışan elektrik ustaları tanırlar. Değişik biridir VW açtığı elektrik ile ilgili kurs ve arıza bulma çalışmalarında derece almış biridir. Yinede yetkili servislerde bu işi yapabilecek elektrik ustaları vardır. Tanıdığınız bir servisteki elektrik ustasıyla konuşun derim yoksa uğraşmamak için takılmıyor diyebilirler.

Yol bilgisayarını VAS yada VAG hangisi olursa onunla bağlanıp ilgili kodun karşısını ingilizce için 2 yapıyorlardı galiba. Servis te ücretsiz ve çabucak yaptırabilirsiniz. vwvortex.com bu sitenin benzeri ingilizce bir site orada kanadalı bir kullanıcı ozaman bu kodların tamamnı yayınlamıştı duruyordur herhalde. arama motorlarına VW TSB (technical service bulletin) yazarsanız VW nin servis talimatlarına ulaşabilirsiniz Ali Temel bile bunları nereden buldun diye bana sormuştu. C.C. nasıl takılacağı bile var halada duruyordur. Climatronic tuş kombinasyonlarıyla gösterilmeyen fakat sensörler tarafından ölçülen örneğin kabin iç sıcaklığı, aracın digital olarak gerçek hızı (km saati biraz eksik gösteriyor) bunların nasıl yapıldıkları falan yazıyor. Arabam yeniyken çok ilgilenmiştim artık bende biraz soğudum galiba bu işlerden. Yinede bir arayayım isterseniz belki sizden daha çabuk bulurum bu dediklerimi.

Gününüz güzel geçsin.

Çevrimdışı urald

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 20 Kasım 2009, 13:34:15 »
Kapı kilitlenmesini soruyorsunuz sanırım, kapı kilidine herhangi birşey yapılmıyor bu yazdıklarım zaten aracın orijinal donanımında var ancak aktif değiller. Servisler aracınıza VAG yada benzeri cihazla bağlandığında bununla ilgili bölüme girip örneğin DL12345 gibi bir kodun karşısında yazan 0 rakamını 1 yapıyorlar ve bu fonksiyon devreye giriyor aracın hızı zaten sensörle ölçüldüğünden hız değeri 15 km yi geçince merkezi kilide kapat talimatı gidiyor ve 4 kapı otomatik kapanıyor. Kontak anahtarını çıkarttığınızda 4 üde açılıyor yada içeriden siz yada yolcular diledikleri kapıyı açabiliyorlar. Ancak kapı kilidi otomatik olarak kapalıyken  inmek istendiğinde mandala 2 kere açma hareketi yapmanız lazım 1 çekip bırakınca merkezi kilidi 2 çekip bırakınca o kapıdaki mekanik kilidi açıyor. Sürücü dilerse içerden düğmeylede açabilir. Darbe anında da otomatik açıldığı yazıyor TSB lerde. Burada amaç kırmızı ışıkta durduğunuzda hırsızların aracın içinde yan koltukta duran eşyayı çalmalarını engellemek. Pololarda da oluyordur herhalde işletim sistemindeki programa bağlı servislere sormak yada araştırmak lazım ben hep Passatlara baktım bugüne kadar.

Ural

Çevrimdışı urald

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 20 Kasım 2009, 15:24:10 »
Dil kodları Passat B5 ve VAG COM ile (çoğu özel serviste laptop ile bağlanıyorlar bu programı kullanarak) nasıl yapıldığı;

To change languages (messages such as Please Refuel, Bootlid Open, etc):

Connect your VAG-COM and turn the ignition on.
Click the Select Module button
Click the button for module 17 - Instruments 
Click the Adaptation button 
Click up to channel 4. In the box for channel 4 is a number. This is your language code. 
Click the up or down buttons next to that box to change the language code. 
The available codes are:
1: German
2: English
3: French
4: Italian
5: Spanish
6: Portuguese
7: Czech

Kolay gelsin. Tercüme isterseniz oda mümkün. :)

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 20 Kasım 2009, 20:20:31 »
yani 2000 model araca %18 indirim yapılabilir maksimum diyorsunuz
fiyat olarak aşağıyukarı bi tahmininiz varmıydı..

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 20 Kasım 2009, 20:36:42 »
Kapı kilitlenmesini soruyorsunuz sanırım, kapı kilidine herhangi birşey yapılmıyor bu yazdıklarım zaten aracın orijinal donanımında var ancak aktif değiller. Servisler aracınıza VAG yada benzeri cihazla bağlandığında bununla ilgili bölüme girip örneğin DL12345 gibi bir kodun karşısında yazan 0 rakamını 1 yapıyorlar ve bu fonksiyon devreye giriyor aracın hızı zaten sensörle ölçüldüğünden hız değeri 15 km yi geçince merkezi kilide kapat talimatı gidiyor ve 4 kapı otomatik kapanıyor. Kontak anahtarını çıkarttığınızda 4 üde açılıyor yada içeriden siz yada yolcular diledikleri kapıyı açabiliyorlar. Ancak kapı kilidi otomatik olarak kapalıyken  inmek istendiğinde mandala 2 kere açma hareketi yapmanız lazım 1 çekip bırakınca merkezi kilidi 2 çekip bırakınca o kapıdaki mekanik kilidi açıyor. Sürücü dilerse içerden düğmeylede açabilir. Darbe anında da otomatik açıldığı yazıyor TSB lerde. Burada amaç kırmızı ışıkta durduğunuzda hırsızların aracın içinde yan koltukta duran eşyayı çalmalarını engellemek. Pololarda da oluyordur herhalde işletim sistemindeki programa bağlı servislere sormak yada araştırmak lazım ben hep Passatlara baktım bugüne kadar.

Ural

çok teşekkürler üşenmeyip yazmışınız
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı urald

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 21 Kasım 2009, 01:53:46 »
Ben sorduğumda galiba enfazla %18 di yinede servise telefonla soruverin. Fiyat kaç km bakımı yaptırdığınızada bağlı ben 176000 de normal bir bakımı 226 TL ye yaptırmıştım bu indirimle birlikte.

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #27 : 13 Aralık 2009, 12:08:15 »
Golf 4de Türkyılmaz dan 75tlye alıp 50tlye taktırmışlar. Golf 4 e bakmanızı tavsiye ederim.

*Şu soruma cevap verir misiniz Turbolarınız kaç km de değişti?

memetonr
"dostum türkyılmaz oto burda ibrahim die bi arkadaş var bugün ordaydım elinde golf 4 için 1 adet cruize control var 75 tl fiyat. montaj ve program yüklemek için bu arkadaştan bilgi alabilirsin. Tel: 0312 395 26 16 - 395 23 43."
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2009, 12:14:40 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di