Gönderen Konu: Başıma Gelmedik Daha Nevar? Yakıt normal mi?  (Okunma sayısı 17546 defa)

Çevrimdışı omerids

• Profili Görüntüle
Başıma Gelmedik Daha Nevar? Yakıt normal mi?
« : 02 Temmuz 2009, 11:04:42 »
Arkadaşlar merhaba;
Yaklaşık 3-4 ay evvel bir golf IV aldım.
2001 Model 1.6 Comfortline Otomatik 145.000km
Aldığım günden beri sorunlar yakamı bıramıyor
Aracı aldım 100km yaptım sonra araç 1 vites 2 vites 3 viteste boşa atmaya başladı.
Neyse 2.300TL verip Şanzımanı yaptırdırdım.
Sonra dedim bu arabanın servisi vs belli olsun götürüp bi bakım yaptırtayım
Neyse Ön disk frenler vs.. bitmiş değiştirttim toplanda 550TL de öle gitti.
Aradan 15-20 gün geçti Ön lastiklerin oralarda yağ gibi bişeyler vardı şüphelendim servise
götürdüm 70 Tl de öle gitti
Şimdide direksiyonu sol ceviriken gacırt gucurt ses geliyordu
ve aldıgımdan beri Arabanın bazen cıvcıv cıv diye ses geliyordu
servise götürdüğümde solemiştim yok bişey sürtüyormuş düzelttik felan
demişlerdi fakat halen devam ediyordu onun için
götürdüm 450 tl  istiyor şuan serviste,  sorunun düzelip düzelmediğini henüz  bilmiyorum.

Bukadar masraflı olacagını bilseydim kesinlikle almazdım.

AYRICA
430 Km de Benzin Işıgı yanıyor 450 de bitiyor. Depoda 197 TL ye doluyor.
Km de 440 kuruş normal mi? Benzin parası İflahımı kuruttu. Bu araba normalde neyakar?

Şimdi satıp Honda Jazz yada Toyota Yaris almayı düşünüyorum.   

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
Ynt: Başıma Gelmedik Daha Nevar? Yakıt normal mi?
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2009, 11:12:48 »
Gerçekten sorunlu bir GoLf MK IV almışsınız... Yakıt sarfiyatınız tabiki normal değil... Ortalama olarak 270-300 Krş. yakması lazım tabiki aracınızı sıkıştırmaz ve sakin bir sürüşle kullanırsanız...
quattro

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

• Volkswagen Türkiye
  • Kuzen
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2009, 11:15:13 »
197 TL.'ye dolması çok enteresan. Depo 55 lt değil mi ?
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2009, 11:33:08 »
arkadasim burda benim anladigim mesele, golf ,honda veya toyota meselesi degil.
o markalarda da sorunlu arac alabilirsin.arac alirken cok iyi incelemen ve hatta guvendigin bir servise goturmen gerekir bu sekilde sorunlu bmw mercedes te olabilir.sen bu araci alirken iyice tetkik etmeliydin.ama bundan sonra sanirim yogurdu uflersin

senin adina cok uzuldum bizim basimiza da gelebilirdi.gecmis olsun. :(
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2009, 11:39:48 Gönderen: scaliskan »

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2009, 11:33:35 »
Merhaba, yaşadığınız sorunlar için üzüldüm.
Belli ki aracı satan kişi aracın iflahını kurutup size öyle satmış, yada uygun fiyat verdiği için sizde almış olabilirsiniz.
Keşke aracı almadan önce yetkili servise götürüp neyi var neyi yok bir güzel baktırsaydınız, detaylı ekspertiz ile tüm sorunları belli olurdu sizde ona göre hareket ederdiniz. Bahsi geçen sorunların nerdeyse hepsi bu detaylı ekspertiz ile ortaya çıkardı ve bunu bilirdiniz...
Şimdi aracınızı değiştireceksiniz ve değiştirirken yine aynı şekilde bakmadan alır geçerseniz aynı şeylerin başınıza gelme ihtimali yüksek. Aracı alırken iyice baktırın ama yetkili servisine bilgisayarlı makineleriyle... Alırken önemli değil bir kaç fazla olsun ama temiz olsun. Keşke bu aracınızı da alırken yaptığınız masraf kadar üzerine koyup daha modelli ve iyisini alsaydınız en azından sinir stres ve vakit kaybınızda olmazdı.
Hayırlısı olsun inşallah...

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2009, 11:44:57 »
ayrica ben de aracimi alali 5-6 ay falan oldu 3000 e yakin km yaptim kaputu dahi actirmamistim hicbir sorun cikmadi.sorun yokken gittim daha yeni servise bi sey var mi diye.gitmesem de olurdu.

Çevrimdışı omerids

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2009, 13:09:45 »
arkadasim burda benim anladigim mesele, golf ,honda veya toyota meselesi degil.
o markalarda da sorunlu arac alabilirsin.arac alirken cok iyi incelemen ve hatta guvendigin bir servise goturmen gerekir bu sekilde sorunlu bmw mercedes te olabilir.sen bu araci alirken iyice tetkik etmeliydin.ama bundan sonra sanirim yogurdu uflersin

senin adina cok uzuldum bizim basimiza da gelebilirdi.gecmis olsun. :(

Almadan Vw Acarlara gösterdim. Onlarada Ciddi bir sorunu olmadıgını birkaç yerde boya oldugunu vs.. söledir. Ayrıca Burada yaklaşık 3 saat bakıp da sadece 3 tane şey sölemeleride ayrı bir cansıkıcı olay. Okadar para verdim bana 3 parça boyalı, biraz yag eksiltmiş, Ön davlumbazlar yırtılmış dedilerki onu zaten bende tekerden içeri bakınca görebiliyordum. 1 litre yağ koyup onada 15 TL para aldılar Yuh yani.

Çevrimdışı omerids

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2009, 13:11:24 »
197 TL.'ye dolması çok enteresan. Depo 55 lt değil mi ?
Depo 55 litre fakat bunda birde yedek depo varmış bu modellerde Ful depo 95 oktan 190TL 97 oktan da 197 TL ye doluyor.

Çevrimdışı omerids

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Temmuz 2009, 13:15:38 »
Merhaba, yaşadığınız sorunlar için üzüldüm.
Belli ki aracı satan kişi aracın iflahını kurutup size öyle satmış, yada uygun fiyat verdiği için sizde almış olabilirsiniz.
Keşke aracı almadan önce yetkili servise götürüp neyi var neyi yok bir güzel baktırsaydınız, detaylı ekspertiz ile tüm sorunları belli olurdu sizde ona göre hareket ederdiniz. Bahsi geçen sorunların nerdeyse hepsi bu detaylı ekspertiz ile ortaya çıkardı ve bunu bilirdiniz...
Şimdi aracınızı değiştireceksiniz ve değiştirirken yine aynı şekilde bakmadan alır geçerseniz aynı şeylerin başınıza gelme ihtimali yüksek. Aracı alırken iyice baktırın ama yetkili servisine bilgisayarlı makineleriyle... Alırken önemli değil bir kaç fazla olsun ama temiz olsun. Keşke bu aracınızı da alırken yaptığınız masraf kadar üzerine koyup daha modelli ve iyisini alsaydınız en azından sinir stres ve vakit kaybınızda olmazdı.
Hayırlısı olsun inşallah...

Aracı Vw Acarlara gösterdim Yetkili servis olsun diye götürdüm ayrıca allah var şanzımanda elektronik bir hata mesajı var ama önemsiz bişeyde olabilir demişlerdi. fakat 3-4 sayfa detalı raport çıkartıp sonrada 3 parça boyalı, davlumbaz catlak, yağ eksiltmiş demeleri ve yönlendirmemeleri çok can sıkıcı. Arabayı satın alacagımı ve ne düşündüğünü sorduğumda önemli birşeyi yok diye söledi ayrıca tabi beni oda etkiledi. Aracı 17.000 e aldım.     

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Temmuz 2009, 13:52:14 »
yukarida ozellikle ''guvendigin servis'' diye yazdim. Acarlar vw servis, yag eksiltme ve sanzuman hatasini gordugu halde ''onemsiz olabilir'' demisse ve mudahale etmeyip yanlis yonlendirmisse cok ayip etmis burdan da okuyan tum arkadaslarimizin dikkatine diyelim. >:(
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2009, 13:54:19 Gönderen: scaliskan »

Çevrimdışı omerids

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Temmuz 2009, 14:50:58 »
Serviside direk suçlamıyorum tabi eşşeklik bende :)
Kısmet diye avutuyorum kendimi.
Akşam alınca arabaya bakacağım değişen birşey varmı.
Çok yakıyor diyorum servise "eee abi bu arabalar yakıyor normalde birde otomatik ondandır diyorlar" ama 440kuruşda az değilki normal değil 300 - 320 hatta 340 a razıyım ama 440 da çok yani israf diye düşünüyorumparayıda kolay kazanmıyoruz sonuçta, petrol zengini bir ülke olsak neyse.
Arabayı satacagım ama konforuna hayranım başka araçda bu konforu bulamayacağım için içim buruk biraz gerçekten golf bağımlılık yapıyor :)
Yazıma cevap yazan arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum fikirlerini paylaştıkları için.

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Temmuz 2009, 15:04:04 »
sat 2001 1.6 manuel bi araç al  :tamamdir  :tamamdir
quattro

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 02 Temmuz 2009, 15:27:27 »
arac baktirirken tek kisiye ya da servise baktirmayin arkadaslar...

bunlarin bir kismi motor konusunda bilgili oluyor, donanim konusunda zayif oluyor. ya da kimisi kasa konusunda tecrubeli motor konusunda zayif oluyor.

bir kisinin lafina guvenerek, bir kurumun sozune guvenerek okadar paranizi baglamayin. paraniza yazik, daha sonra yapacaginiz masrafa ve harcadiginiz zamana yazik.

hic bir servis ben bu konularda zayifim gozden kaciririm demez, "abi arac saglam sorun gorunmuyor" der gonderir.

4 a boyunca arac baktirdim, servis ve tecrubeli diye karsima cikan insanlardan ne cumleler duydum.

10 farkli kisiye gostersenizde hepsi farkli sey soyleyecektir.

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2009, 18:39:38 »
Aracı Vw Acarlara gösterdim Yetkili servis olsun diye götürdüm ayrıca allah var şanzımanda elektronik bir hata mesajı var ama önemsiz bişeyde olabilir demişlerdi. fakat 3-4 sayfa detalı raport çıkartıp sonrada 3 parça boyalı, davlumbaz catlak, yağ eksiltmiş demeleri ve yönlendirmemeleri çok can sıkıcı. Arabayı satın alacagımı ve ne düşündüğünü sorduğumda önemli birşeyi yok diye söledi ayrıca tabi beni oda etkiledi. Aracı 17.000 e aldım.     

Çok enteresan gerçekten, peki servise tekrar ulaştınız mı? Elinizdeki belgelerle doğuş oto müşteri hizmetlerine ulaşarak şikayetinizi belirtmelisiniz. İlgilenmezler sanmayın, ilgileniyorlar ve servislere verdikleri yıllık puanda değişme söz konusu olabilir...
Sizin için üzüldüm, siz elinizden geleni yapmışsınız zaten. Bunda da vardır bir hayır diyelim, inşallah yeni aracınızla problem yaşamazsınız...