Gönderen Konu: Başıma Gelmedik Daha Nevar? Yakıt normal mi?  (Okunma sayısı 17541 defa)

Çevrimdışı freemaniac

• Profili Görüntüle
Ynt: Başıma Gelmedik Daha Nevar? Yakıt normal mi?
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2009, 20:35:14 »
sat 2001 1.6 manuel bi araç al  :tamamdir  :tamamdir
+1  :tamamdir

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #15 : 03 Temmuz 2009, 01:01:49 »
     aracaın modelinden çok, bakımlı olup olmaması önemli. mutlaka araç alırken yetkili servise 50-100 neyse verin. kafanız rahat olsun.aracınızda ne olup olmadığını bilirler.şimdiden geçmiş olsun.umarım temiz bir araç sahibi olursunuz.
      alalı beri 2 senedir hiç bişey yapmamıştım.aracada neredeyse aşık oldum. şimdi 3 gündür 1200 TL masraf edip,motor, döşeme,elektrik ne varsa bakım ve değişimleri yaptırdım.5-10 sene binmeyi düşünüyorum.umarım sizde içinize sinecek bir araç bulursunuz.herkese kazasız belasız günler ;)

Çevrimdışı dave123

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 03 Temmuz 2009, 16:47:33 »
geçmiş olsun kardeş, çok talihsiz bir durum olmuş. Üzüldüm. Şimdi de o kadar para verdim bakım yaptırdım, satsam mı satmasam mı ikilemini yaşıyor musun? Yoksa kafaya koydun kesin satacak mısın?

Geçenlerde benim de tamircilerde bolca zamanım geçti, çok stresli, sıkıntılı bir süreç gerçekten.
Herkese arızasız, kazasız belasız keyifli günler dilerim.

Çevrimdışı avok

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 03 Temmuz 2009, 21:05:02 »
arac baktirirken tek kisiye ya da servise baktirmayin arkadaslar...

bunlarin bir kismi motor konusunda bilgili oluyor, donanim konusunda zayif oluyor. ya da kimisi kasa konusunda tecrubeli motor konusunda zayif oluyor.

bir kisinin lafina guvenerek, bir kurumun sozune guvenerek okadar paranizi baglamayin. paraniza yazik, daha sonra yapacaginiz masrafa ve harcadiginiz zamana yazik.

hic bir servis ben bu konularda zayifim gozden kaciririm demez, "abi arac saglam sorun gorunmuyor" der gonderir.

4 a boyunca arac baktirdim, servis ve tecrubeli diye karsima cikan insanlardan ne cumleler duydum.

10 farkli kisiye gostersenizde hepsi farkli sey soyleyecektir.

Şarampolden yuvarlanıp, takla atan arabaya muayyerdir diyen servis biliyorum ;D

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
« Yanıtla #18 : 03 Temmuz 2009, 21:46:40 »
üzüldüm fakat o kadar masraf yapmışsınız bence satmayın artık binin ha müşteri bulursanız fiyat,ını bulursan yapıştır gitsin takmayın kafanıza sağlık olsun
Mk3 gti

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #19 : 04 Temmuz 2009, 11:48:54 »
üzüldüm fakat o kadar masraf yapmışsınız bence satmayın artık binin ha müşteri bulursanız fiyat,ını bulursan yapıştır gitsin takmayın kafanıza sağlık olsun
     aynen katılıyorum .araç düzene bindiyse kullanın,uğraşınızın karşılığını alın.baktınız fiyatını veren müşteri çıktı o zaman satarsınız

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #20 : 04 Temmuz 2009, 15:27:37 »
dostum ben 1999 da aldım 1.6 comfortline ogünden beri rutin bakımları dışında (yag vs) daha yeni baskı balata değiştirdim okadar. Ankarada bir ustam var babamda ona giderdi bende giderim. tekniğk servisin kapı klidi değişecek dediği şeyi 5 dk da haletti. Tavsiyem teknik servisten önce iyi bir ustaya götür ama hakikaten iyisi olsun (ankarada yada istanbulda isen tavsiye edebilirim sana) usta zaten sana işini bilen birisi ise en az masrafla en iyi çözümleri sana anlatır. İstersen ustaya yaptır. İstersen onun şurasını yaptır dediği şeyleri git teknik servise yaptır. Ama araç tercihin inan çok çok iyi bunu satıp yerine aynısından sağlamını al derim ben.
Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 05 Temmuz 2009, 16:33:37 »
dostum ben 1999 da aldım 1.6 comfortline ogünden beri rutin bakımları dışında (yag vs) daha yeni baskı balata değiştirdim okadar. Ankarada bir ustam var babamda ona giderdi bende giderim. tekniğk servisin kapı klidi değişecek dediği şeyi 5 dk da haletti. Tavsiyem teknik servisten önce iyi bir ustaya götür ama hakikaten iyisi olsun (ankarada yada istanbulda isen tavsiye edebilirim sana) usta zaten sana işini bilen birisi ise en az masrafla en iyi çözümleri sana anlatır. İstersen ustaya yaptır. İstersen onun şurasını yaptır dediği şeyleri git teknik servise yaptır. Ama araç tercihin inan çok çok iyi bunu satıp yerine aynısından sağlamını al derim ben.

dediğin gibi usta bu konuda çok önemli seni batıranad çıkaranda usta oluyor mnalesef...

Baskı balata ne marka?? Maliyeti ne oldu acaba???  :tamamdir
quattro

Çevrimdışı omerids

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 05 Temmuz 2009, 17:40:55 »
Kesin satacagım serviste Cuma günü  350 lira verdim aldım. Önden gelen Cıv cıv diye ses için Ön tarafta altından darbe almış  oyüzden bilmem neyi değişeçemiş unuttum şimdi parcanın adını bir çitf oluyormuş ikisi birden değişiyormuş onuda hafta içi alacagım yaklaşık 650 Tl de öle verecegim. Ben bundan kesin kurtulacağım.
Aslında düz vites alacagım ama hanım kullanamıyor mecbur sıfır Japon bakacagım onlar yakıt olarakda biraz tasarruflu gibi.   

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
« Yanıtla #23 : 06 Temmuz 2009, 11:49:03 »
ya abicim bu arabaya hiç mi baktırmadınız neyse sağlık olsun
Mk3 gti

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 06 Temmuz 2009, 12:09:23 »
Gecmis olsun!!!

Araci alirken detayli ve süpheci sekilde alim olayina yaklasmamissiniz. Aracda hemen hemen olmadik hata yok gibi.

Fazla yakmasina gelince; Bende bu konuda önceleri cok agliyordum ama aracin sucu yokmus. Onceleri 1 depo ile(50lt) sehir ici yogun trafikte kısa mesafelerde 360km yol yapiyordu. Uzun yolda arac Masallah 45 lt ile 650 km yol yapti, Klima acik, hiz 110km ve ustundeydi.

Benim aracin hem performansi hemde yakit durumu uzun yoldan sonra cok cok iyi oldu. Arac su anda roket gibi bastimi ok gibi cikiyor.

Size tavsiyem bu kadar degisim yapiyorsunuz aracinizi kullanin ne kalmis zaten yaptirmadiginiz. Yakit olayida cozulur.

Çevrimdışı farukyasar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 06 Temmuz 2009, 13:23:24 »
Öncelikle Geçmiş olsun sorunlu bi araç gerçekten.Benzin konusuna değinicem.Golf 4 Pacific sahibiyim.1.6 105bg standart eklemesi yok.Ortalama ne kadar yakar diye sormuştun.4 temmuz cumartesi sabahı kütahya ya gitmek için yola cıktım.Aracın benzinini fulledim.PO 95 oktan.61 litre benzin aldım.185 lira tuttu.Yola cıkmadan km ye baktıgımda 237km idi.Kutahyaya gittim geldim 960 km ye cıktı.Ve yediği benzin yarım depo.Libre yarım da duruyor.Devirli gittiğimde söylenemez.160 ı da gördü 90 ı da yerine göre.
Şehir içi ise aynen yaktıgını söyleyemem.Hatta bu alay konusu bile oldu.Benzin pompaların tıkanmış olm benzin çekmiyor diye :) ama hakketten aractan cok memnunum.Saat gibi her saatte aynı pili yiyor.aracı sabitle 160 da 5litre yazar yol bilgisayarında.
servis olayına gelince. kesinlikle yetkili servise götürmeyin.Hazır olanı da bozuyorlar.Tanıdıgınız bildiginiz ustaya götürün.Aracın suyu dersiniz servis suyuna bakar.yanında toz warsa ona dahi dokunmaz.O yüzden dışarda bi yere baktırmak daha mantıklı.

Çevrimdışı revelation

• "Just like what you want"
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 06 Temmuz 2009, 20:59:07 »
araç alırken hiç mi dikkat etmedin be kardeşim. yürüyen bitik motor bitik herşeyi anormal bir araç almışsın. Resmen sen kendi kendine yapmışsın. Sana bu araba hakkında fikir veren zat kimse artık!!! En yakın zamanda elinden çıkar.

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 07 Temmuz 2009, 10:29:05 »
sen o arabayi sat ama yine golf bak derim.honda ve toyota alirsan da dikkatli ol.cunku senin problem marka olayi degil. :saygılar