arkadaşlar araçta kendiliğinden stop etme yada devirin kendilğinden 4000-5000 lere çıkması çekiş dengesizliği gibi sorunlar vardı bazen 10 km de 2-3 kez yaparkaen bazen 100 km de bir kez yapıyordu.kelebeği temizlettim olmadı yetkili servise gittim hararet müşirim bozulmuş başka arıza göstermedi müşiri değiştirdim 50 km oldu bir şey yok ama deneyelim bakalım inşaalah olmaz serviste bu sorunlara müşir neden olur çünki yanlış ısı değerleri beyni yanıltır dediler bakıcaz... ayrıca bakım yaptırdım vede 4 lastiği değiştirdim inceleyin hepsi yetkili seviste oldu.(lastik hariç)
sıcaklık sensörü (müşir)-23tl
buji ngk 4adet-23tl
yağ filtresi-6,73tl
hava fitresi-16,60tl
10w/40sentetik yağ 180 kg-68tl
karter tıpası-2tl
cam suyu-2tl
genel bakım-(işçilik)-108
sarf malzeme-13tl
carbon clear-(motor iç temizlik)-65
bunlara ek olarak ön takımları kontrol ettiler salıncak yay takoz rot vs bir şey cikmadı kapı piston vs sagi solu yağladılar motor dış kısmıda temizlenmiş parlıyor valla dış kısmı ve paspaslarda yıkanmış cillop gibi getirdiler
her şey için de
işçilik 121
parça 207 olmak üzre 325 tl ödedim vw indirimi dahil duruma göre %10-20 bir indirim yaptılar.indirimsiz 400 ytl olurdu herhalde
birde lastiklere el atayım dedim arcta 175*80*r14 H serisi michelin vardı ki bu ebatlar sadece michelin ve lassada var orjinali bozmak istemedim.michelin 160 lassa 100 tl peşin dedi.düşündüm inceledim michellin tabiki dünya markası ancak bizim değişken yollarımızı en iyi tanıyan lassa mühendisleri dedim.ayrıca senede 5-600 km yapan ve genelde %90 şehir için kullandığım ve 100 km üstüne pek çıkmadğımı hesap ederek lassa taktırdım türk mühendisliğinede güvenmek lazım bu ülkeyi ve yollaı en iyti onlar tanıyor
özetle
4 adet lassa 175*80*r14 h miratta serisi lastik aldım. 2 yıl garanti ve bir sene boyunca türkiyenin her yerine 7 gün 24 saat yol yardımı (hediyesi) almış oldum. ve 400 ytl ödedim
hemen 30km kadar otobanda denedim. eskileri harbi çok yıpranmıştı bundanmıdır piskolojikmidir çok farketti lastik sesi süper azaldı ufak tefek çukurlardan geçerken lap lup ediyordu şimdi tık tık ediyor nerdeyse duymuyorsunuz birde abs inanın asfaltta
devreye giriyordu 100-110 arsı bir deneyim dedim araba kurbağa gibi yapıştı ne abs si iyiki kemeri takmışım
toparlıyayım inşaalah başta şöylediğim arıza tekrarlamazsa her şey iyi oldu. aracın sesi gidişi değişti 725 tl verdik ama
insan mutlu oluyor konforu hissediyor.inceleyin yorum ve eleştirilere açığım saygılarımla