HIZ-KONTROL Cıhazı orjinalinde olmayan,sonradan takılan orjinal parçada olsada, arbalarda özelliklede manuel vitesli arabalarda fazla dik rampalarda hız kayıbı yaşanabiliyormuş otomatik arabalarda hız kayıbı yaşanmıyor mesela benim araba otomatik ve hiç hız kayıbına rastlamadım gazı ve vitesi otomatik olarak kendisi ayarladığı için ama manuelde 5. vitesle dik rampa çıkarken araba zorlanıyor ve vites düşeremeyince boğuluyormuş (4'e yada 3' düşmen gereken yerde) buda aşırı yakıt ve hız kaybına neden oluyormuş.Normalde zaten %2-2,5-3 yakıt fazlası yapıyor ben sürekli kullanıyorum adanaya gidip geldiğim için çok iyi biliyorum ama gidiş iniş geliş ise nerdeyse sürekli yokuş belki bu bölgeyi bilenleriniz vardır sadece otoyol rahatlığı var ama CC nin konforu ve rahatlığı herşeye değer hepinize tavsiye ederim manuel arabalrda çok dik olmayan yerlerde asla sorun yaşamaz türkiyede öyle çok dik yokuş olan bölge kaç tane ve kaç km sakın gözünüzde büyütmeyin derim tüm elektronik hava kelebeği olan modeller 250-300 tl karşılığı takılabiliyormuş sevisten aldığım bilgiler bu yönde BİLGİLRİNİZE...