Ben civic tercih ederdim, sebebi kesinlikle
sportif karakterli olması, vtec motorun sesi ve modifiyeye yatkın olması. Piyasada a dan z ye her türlü mod parçası bulunur, tüm bakışlar üzerinizdedir. Ayrıca motor olarak gelişritilmeye daha açıktır...
Fakat objektif değerlendirmeye alırsak Bora-Focus-Corolla başa baş gider. Avantajlı olan Focustur. Çünkü kasası günceldir. Focus un 2005 deki kasası ile şimdiki kasası makyaj dışında aynı. Teknolojik gelişmeler, yol tutuş, kalite anlamında daha yeni bir araçtır ve öne geçmeside muhtemeldir. 2005 model olan diğer seçeneklerin ise şu an aynı kasa ile satılmadığını görüyoruz, hepside yeni kasaya geçti. Seçenekler arasında Focus olmasaydı yada focusta diğerleri gibi bir eski kasa olsaydı bu sefer seçim Bora dan yana olurdu.
Hepsinin kendisine göre artıları var.
Bora; Konfor-kalite-sağlamlık ve yol özellikleri olarak öne çıkar.
Focus; yol tutuş, ekonomi(dizel modeli için), diğer rakiplerinden daha yeni kasası ve teknoloji anlamında yeniliğinden dolayı ön sıraya geçer.
Civic; dış görünüm, vtec motor, yakıt ekonomisi, modifiye parçaların ucuz ve kolay bulunabilmesi bakımından önde olur...
Corolla; sağlamlığı ve ekonomisi ile bilinir ama bana hiçbir zaman hitap etmedi.
Hyundai ve Kia benim listeme kesinlikle giremez...
Listeye ek olarak Megane de girebilir ama girmese de olur
Ekonomisi ve yedek parça dışında hiç bir özelliği yoktur.
Sonuç olarak ben Civic derim ama tamamen kendi tercihimdir. Objektif olarak düşünülürse, bir aile için düşünülürse Focus önde yer alır(2005 model için). Focusta diğer rakipleri gibi eski kasa olarak düşünülürse bu sefer geriye sadece Bora kalır...