2004 model bora pasific aracımın 62000 km de triger kayışını değiştirttim.
Son zamanlarda 1. vitesten 2. vitese geçtikten sonra tam hızlanırken çok hafifce bir kelkinme oluyor. Teklemenin olduğu devir 2000 ile 2300-2500 arasında oluyor. Arac biraz daha hızlanıp devir yükselince/arac hızlanınca kesiyor. Sebebi ne olabilir? diye araştırdığımda
1) triger kayışı değişimi sırasında sente kaçıklığı olmuş olabilir dediler
2) benzinde problem olabililir dediler,
1. soru için Triger kayışı değişmeden önce böyle bir sorunum yoktu. 1 yıl kadar önce arac 62 binde iken değiştirdim. Şimdi 70 binde ve son 5 bin km dir bu arıza var.Triger kayışını değiştirmemin akabinde bu arızayı tam olarak hissetmedim ancak aracın hızlanmasını önceki haline göre pek beğenmemiştim. 1 ay kadar önce aracı yetkili servise götürüp (başka ustaların tavsiyesi üzerine) sente kaçıklığı için aracı kontrol ettirdim. Yapılan incelemede beyin kontrol edildi ve herhangi bir arıza ile karşılaşılmadı. Ayrıca aracı kontrol eden usta "sente kaçıklığı olan aracın 5000-6000 devire çıkması mümkün değildir" dedi...Hızlanmasıda iyi...
2. olarak yakıtı aldığım yeride değiştirdim. Daha güvenilir firmalardan yakıt alıyorum.
Ancak hala daha bu arıza devam ediyor. Bazen azalıyor, bazen artıyor. Kimi zamanda hiç olmuyor. Sürüş keyfini tamamen bitiren bu arızaya şimdiye kadar çözüm bulamadım. Yardımlarınızı rica ederim.