Gönderen Konu: Boğaz Kelebeği Temizliği Hakkında  (Okunma sayısı 5465 defa)

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Boğaz Kelebeği Temizliği Hakkında
« : 27 Ekim 2012, 02:25:43 »
herkese iyi bayramlar 1.6 16v golf 4 aracımın bugün boğaz kelebeğini söktüm bayaa bi kirliydi boğaz kelebeği benzinle temizledim yerine taktım fakat takılan yerdede baya bi kir vardı 3 4 mm kalınlığında siyah siyah yağ gibi yapışmıştı motordan çıkan kısıma sanırım bu kısmın temizliğini yapmıyoruz doğrumu? temizliğini yaptım kelebeğin taktım yerine arabayı çalıştırdım ilk başta EPC ışığını yaktı ve gaza bastığımda arabanın devri bir anda yükseliyor aşırı yükseliyor ve geç düşüyor adaptasyon yapmadım daha yarın yapıcam inş. EPC bazen yanıyor bazen sönüyor bu neden çıkar ilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Çevrimdışı deepdrastic

• Profili Görüntüle
Ynt: Boğaz Kelebeği Temizliği Hakkında
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2012, 03:00:32 »
kolay gelsin muhtemelen sorunun adaptasyondan kaynaklaniyordur diye düsünüyorum ama takildigi yerdeki kiri de temizlemek gerekli cunki zamanla o motorun icine girecek temizleyebildigin kadar o kismi da temizle o kismin nsil oldugunu tam görmedim ama icine kirleri itiklemeden bir bir bez tikistir beze de saglam ip bagla tikistirmadan önce ip disarda elinle kavrayabilecek uzunlukta olsun kirli bölgede kabasini al önce sonrada balata temizleme spreyi ile bi güzel temizle

eger yapabilirsen
bir baska alternatif var o daha verimli emme manifoldunu söküp temizlemek :D manifold contasini degistirmen gerekir bu durumda

ve kelebek temizlendiginde bütün hava yollarini da temizlemen yikaman gerekli filtreden gelen boru ici  ve hava filtresi eski ise degismeli filtre kutusu da temizlenmeli
MKII  1.3 CL

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2012, 09:44:20 »
O kadar karışmaya bulaşmaya gerek yok sorun adaptasyondan kaynaklanıyor :)

Çevrimdışı deepdrastic

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2012, 14:40:04 »
O kadar karışmaya bulaşmaya gerek yok sorun adaptasyondan kaynaklanıyor :)

yazinin tamami sorun ile alakali degil dikkatinize!!!
MKII  1.3 CL

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2012, 15:46:59 »
epc ışığını arada yakıyor kendi kendine sönüyor bu neden olabilir boğaz kelebeğini temizledikten sonra oldu birde rölantisi yüksek olarak çalışıyor sürekli bugün farkettim onuda

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2012, 23:12:21 »
bilgisi olan varsa kesin olarak cevap atarsa sevinirim arabam bugün gaza bastığım halde gitmiyor. motor devir yükselip azalıyor sürekli

Çevrimdışı Buhar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2012, 23:49:04 »
Bu adaptasyon denilen olay bilgisayara bağlama ise evet sanırım onu yapmak gerekiyor ???

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2012, 00:34:33 »
eve hocam bilgisayara bağlanarak yapılıyorda. araba bazen gaz versemde devir saati çıkmıyor devir durduk yere çok dalgalanıyor nefes alır gibi nedendir bu hala adaptasyon yapılmadı yarın yapıcam sorun neden olabilir?

Çevrimdışı Buhar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2012, 10:45:36 »
İşte bu sorundan dolayı çıkan hata arabanın beyninden silinecek ,sorun bu yüzden ben de ufak bi dalgalanma olmuştu boğaz kelebeği temizlenip bu şekilde biraz giderildi ama tüp takılmadan önceki gibi değil araba .Yani bu rolanti dalgalanması lpg den oluyor

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2012, 13:47:36 »
daha önce yoktu yanlız o dalgalanma boğaz kelebeğini temizledikten sonra oldu 2008 den beri tüp takılı aracımda 2. el aldım ben 6 aydır bende tüpten dolayı en ufak bi sorun çıkarmadı sadece gaz ayarı yok fakir karışım hatası veriyor o kadar oda müsait bi zamanda ayarlatıcam.

Çevrimdışı Ghog

• .........
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2012, 23:37:57 »
Selam arkadaslar Benim İlk aracım golf 4 bakımını aksatmadıgım cok sevdıgım bu aracımın brc lpg'de sırkelemesı benı cıldırtması uzerıne bogaz kelebek hortumu aldım yag kapagını aldım taktıtrdım kelebegı temızlettım adaptasyon yaptırdım lpg'yı ayarlattım bunları yaptıgım zaman 1 gun super oldu arabam trafıkte sekmeler yoktu cunku ama sımdı sekıyor gaza parmak ucuyla dokunuyorum baslıyo kafa sallamaya sogumıcam neyse sıkıntısı yaptırıcam ama ne olabılır BUjı kablosu orjınalmıs aracım 140 000 km de 2001  ustamda bujı kablosu yapmaz dıyo brc yetkılılerı de kablodan dıyor BENZınde .bu sorun yok lpgde balatalarıda sıfır taktırdım bakımlarıda tamam bujılerde 10 000 km kullandım baktırdım napım arkadaslar :( HELP
.............

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2012, 23:58:20 »
hocam sanırsam 2001 ile 2003 motorlarımız farklı ama bizimkinde titreme yaparsa boğaz kelebeği telli değil seninkinde telli sistem var ateşleme bobinlerinden yapabilir. benim aracımda ateşleme bobini yakmaya yakın zaman yavaş giderken 2. viteste 20 km ile gazı köklediğimde araba sarsılıyordu 1 kaç gün snrada ateşleme bobini yaktı 3 defa bobin değiştirdim tekerli tekerli bu şekilde olmuştu benim tabi konuya hakim olan arkadaşlar daha net bilgi verebilirler tahminen. benim sorunum adaptasyondan sonra düzeldi devri vs herşeyi