Selamlar arkadaşlar..Foruma yeni üye oldum. Bu konuda hem bazı sorular sorayım hem de kendimi tanıtayım dedim. İsmim Turgay, Ankara`dayım...
Forumu daha önceden dışarıdan izleyici olarak takip etmekteydim. Evvelden beri içimde bir MK1/MK2 alma isteği vardı. Şantiyeydi askerlikti derken bir türlü kısmet olmamıştı. Şimdi yavaş yavaş bu isteğimi gerçekleştirmek niyetindeyim. Bu forumda, özellikle eski modellerle ilgili ciddi bir bilgi ve tecrübe birikiminin olmasından dolayı, sizlerden de yardım ve fikirler almayı çok isterim...
Asıl konuya gelirsek, ilk başlarda MK1 bakıyordum. Hatta birkaç arabaya da Ankara`da baktım.Daha sonra yaptığım araştırmalar, okuduklarım, izlediklerim sonucunda MK2 GTI almaya karar verdim. Şasisi, sürüş özellikleri açısından çok methediliyor. Ben de sürüşünü çok merak ediyorum. Bir aksilik olmaz da, düşüncemi gerçekleştirebilirsem; olabilidğince orjinal gözükecek bir araba düşünüyorum. Bu araba ikinci bir araba olacak benim için. Bu nedenle, para ve zaman açısından müsait oldukça, yavaş yavaş yapmayı planlıyorum. Genel görünüm olarak orjinal haline getirmeye/korumaya devam ederken, yine yavaş yavaş yürüyeninde ve motorunda da biraz iyileştirmeler yapmak istiyorum. Süspansiyon sistemi, frenler ve arkasından da motor şeklinde..
Şimdi sormak istediğim; süspansiyon ve fren sistemi kısmen daha kolay olacaktır diye tahmin ediyorum, ancak motor konusunda neler yapabiliriz? (Bu çok geniş bir soru tabi,çünkü şu ana kadar yapılmış herşey pekala yapılabilir; fakat ben Türkiye`deki parça ve usta imkanlarını göz önünde bulundurarak soruyorum bu soruyu..) Motor gücünü mantıklı uygulamalar çerçevesinde, turbo gibi aşırı besleme uygulamalarına girmeden, günlük kullanıma uygun şekilde ne kadar artırabiliriz, nerelere getirebiliriz?Amacım çok yüksek güçler değil; çok iddialı bir araba sahibi olmak da değil. Kullanırken beni eğlendirecek bir araç istiyorum sadece. Ve tabi bunu Ankara`da kim(ler)e yaptırabiliriz?Parça konusunda ne kadar sıkıntı yaşarız ya da yurtdışından parça getirme konusunda ne kadar rahat hareket edebiliriz?
Bu şekilde modifikasyon konuları dışında, normal kullanım düşünüldüğünde, yedek parça ve usta açısından (genel tamirat,bakımı vs kasdediyorum) Ankara`daki durumumuz nedir acaba?Ankara`nın diğer şehirlere göre, GTI`lar açısından biraz daha şanslı olduğunu biliyorum ama doğru mudur bu acaba? Hangi ustaya götürebilirim arabayı?
Son bir konu da, baktığım bazı ilanlar var. Daha sonra buraya ekleyip, tanıyanlar,bilenler varsa; onların fikirlerini almak isterim. Fakat öncesinde şunu sormak istiyorum. 8V motorlu bir arabayı almamız durumunda, motor gücünü artırma konusunda neler yapabiliriz?16V alıp, oynadığımızda elde edebileceğiiz güçlere ulaşmak hayal mi ya da çok zor mu olur?Yoksa direk 16V lere mi bakmak lazım?
Biraz fazlaca soru oldu sanırım.
Cevap yazacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler...