2007 model 1.4 Trendline Polo sahibi oldum bu ağustos başında. Aranıza yeni katıldım. Forumu takip ettikçe araba konusunda ne kadar az bilgim olduğuna kanaat getirdim. Eğer yardımcı olursanız, bi kaç sorum olacak.
- Aracımda çok derin çizikler var. Bu onu çok sevmeme engel. Boyatmak kesinlikle istemiyorum. Ustalar tırnak giriyosa bişi yapamazsın diyo ama, ben görüntüden çok, ilerde doğacak daha büyük sorunları engellemek için neler yapabilirim. Boya metalik olmadığı için ekstra endişeliyim.
- Tam olarak hesaplayamadım ama km de 350 civarı yakmakta. Yağ filtresi, yağı değişti. Boğaz kelebeği filan ilk defa burda duyduğum bi parça. Bende varmıdır onu bile bilmiyorum
İşimle evim arası yaklaşık 6-7 km ve araba nerdeyse sürekli 1. 2. viteste. Trafik de çok yoğun olmakta. Sizce bu yüzden midir çok yakması?
- Bazen sağ kapı cam otomatiği sorun çıkarıyor. Kapı kilidinden reset atınca sorun çözülüyor. Ancak neden böyle bişi oluyor anlamıyorum.
- Aracın lastikleri 2006 çıkışlı. Usta bana çok sertleştiğini değiştirmemin iyi olacağını söyledi. En küçük rampada, hafif de yol tozluysa veya yol bozuksa, ABS çalışmakta. Valla korkudan frene basamıyorum, sanki ABS'nin çalışması araca zarar verecekmiş gibi. Bi arkadaşım da bana ABS, hortum filan gibi şeylerden bahsetti, korkudan dinlemedim
ABS'nin çalışması kötü lastiklerden midir?
- 50.000 Km'yi doldurdum. Ne gibi bakımlar yaptırmam gerekir?
- Benim arabam N kaçtır?
Yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.