Gönderen Konu: Rally Otomobilleri  (Okunma sayısı 14548 defa)

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Ynt: Rally Otomobilleri
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2009, 20:38:12 »
İlker benim yanıma gelince sana dinletirim benim komprosör sesini...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 21 Eylül 2009, 21:27:37 »
cancım, benim öğrenmek istediğm sadece ses. yani rollbarla filan işim yok. ya şimdi ses olarak tarif edim de, yazıyla nası tarif edim :D hani gidiyo mesela adam tapa gaz, gazdan ayağını çekince burrlop duburr bur bur gibi ses yapıo ya :) (nası tarif bu ya) onu kastettim. yani yapılabilcek bişeyse, ben de bu gibi bişey yapmak istiyorum, normal gidince, gazdan ayağımı çekince o sesi ben de arabamda duymak istiyorum mümkün olan bişeyse.

gökhancım şarj dinamosu tamir olalı cok oluyor. şu anda 5000 i çeviriyorum cok rahat :) problem yok ;)

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 21 Eylül 2009, 21:44:01 »
Senin aradığın ses için headers, güzel bir de son susturucu lazım İlker. Belki bir de weber karbüratör (bu sayede hem daha gür bi ses çıkar hem de gaz pedalını tokatlayarak alev çıkarman da kolaylaşır)  :saygılar

sen yine de varsa istediğin sesi çıkaran bi arabanın videosunu at daha kolay olur işimiz  ;)

Çevrimdışı GolfMk1Diesel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 21 Eylül 2009, 21:48:36 »
cancım, benim öğrenmek istediğm sadece ses. yani rollbarla filan işim yok. ya şimdi ses olarak tarif edim de, yazıyla nası tarif edim :D hani gidiyo mesela adam tapa gaz, gazdan ayağını çekince burrlop duburr bur bur gibi ses yapıo ya :) (nası tarif bu ya) onu kastettim. yani yapılabilcek bişeyse, ben de bu gibi bişey yapmak istiyorum, normal gidince, gazdan ayağımı çekince o sesi ben de arabamda duymak istiyorum mümkün olan bişeyse.

gökhancım şarj dinamosu tamir olalı cok oluyor. şu anda 5000 i çeviriyorum cok rahat :) problem yok ;)

yiyecen polisten ses cezası  :bekleriz:
Kılıçoğlu Garage.

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 19 Kasım 2009, 22:25:34 »
Konuyu hortlatayım :)

Bu sezonun son yarışı olan Otokros Türkiye Finali 20-21-22 Kasım'da Antalya'da yapılacak. Bugün ralli pilotlarıyla yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantımız vardı, gayet eğlenceli geçti. Yarın sabah serbest antremanlarda Cem Acar abimin Türkiye'de tek Süper2000 aracı olan Grange Punto S2000'i ile parkurda antreman yapacağız. Ayrıca önümüzdeki sezon için bir yarışçı abim de tüm yarışlara servis görevlisi olarak beni de götüreceği konusunda söz verdi, tüm yarışları servis alanında yani en güzel yerinde takip edeceğim :) Bu ralli geleceğim için inanılmaz bir fırsat, çevremi genişletme fırsatı  :D Ben yıllardır bu işin peşinden merakla ve azimle koştum, inşallah her şey istediğim gibi olur ve 2 yıla kadar (belki önümüzdeki sezon da olabilir, lisansımı 2010 başında alıcam)  co-pilot olarak Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışabilirim.  :melek:

Motorsporları parayla orantılı ama bazen bir büyüğünüz elinizden tutabiliyor, umarım bu işe gönül veren tüm arkadaşlarım benim yakaladığım fırsatı yakalar  :sevgi: çok mutluyum, sizlerle de paylaşmak istedim  :)

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 20 Kasım 2009, 01:29:20 »
keşke aynı fırsatları ben de yakalasam can.. cok sevindim, umarım herşey istedigin gibi olur.

Çevrimdışı corrado

• Volkswagen Türkiye
  • amca
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 20 Kasım 2009, 09:36:03 »
ralli türkiyede malesef dibe doğru gidiyor.
en son ankarada ralli araçlarını bağladılar.
muayene yok diye.zaten bir çoğunda yok.yapılamıyor.konu hakkında bir düzzenleme yok
her şeyi avrupa ile kıyaslıyoruz ,belki yanlış yapıyoruz ama italya fransada mahalli yarışlarda 100 + kayıt oluyor.
geçen hafta tr ulusal şampiyona kocaelinde 30 kayıt vardı.
amatör ralliciler birliği kuruldu 1-2 girişim yapıldı ama tr de sonuç almak kolay değil.
haliyle pahalı bir spor.

can biyerden başlamak lazım.
rallikros rallinin temelidir.
cem acar genelde tırmanma yapar.
megane coupe ile de yarışmıştı bir zamanlar.
kimse kimseye direk aracı teslim etmez zaten.
sabırla yavaş yavaş çıkarsın basamakları.her şey dilediğin gibi olur inş

son kocaeli rallisinden bir kare

hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2009, 12:45:32 »
Şu an teknik kontrol başladı, antrenmanlara ara verildi. Burada da katılım az, 33 Mahalli, 31 Ulusal Şampiyona... Benim amacım zaten sol koltuğa oturmak değil, çevre edinip 1-2 yıl içinde sağ koltuğa oturmak. Sol koltuk daha sonra :)

Çevrimdışı nefret35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 20 Kasım 2009, 13:44:16 »
Konuyu hortlatayım :)

Bu sezonun son yarışı olan Otokros Türkiye Finali 20-21-22 Kasım'da Antalya'da yapılacak. Bugün ralli pilotlarıyla yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantımız vardı, gayet eğlenceli geçti. Yarın sabah serbest antremanlarda Cem Acar abimin Türkiye'de tek Süper2000 aracı olan Grange Punto S2000'i ile parkurda antreman yapacağız. Ayrıca önümüzdeki sezon için bir yarışçı abim de tüm yarışlara servis görevlisi olarak beni de götüreceği konusunda söz verdi, tüm yarışları servis alanında yani en güzel yerinde takip edeceğim :) Bu ralli geleceğim için inanılmaz bir fırsat, çevremi genişletme fırsatı  :D Ben yıllardır bu işin peşinden merakla ve azimle koştum, inşallah her şey istediğim gibi olur ve 2 yıla kadar (belki önümüzdeki sezon da olabilir, lisansımı 2010 başında alıcam)  co-pilot olarak Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışabilirim.  :melek:

Motorsporları parayla orantılı ama bazen bir büyüğünüz elinizden tutabiliyor, umarım bu işe gönül veren tüm arkadaşlarım benim yakaladığım fırsatı yakalar  :sevgi: çok mutluyum, sizlerle de paylaşmak istedim  :)
geliyorum orada olucam yarın sabah bende seninle tamamen ayyyynı durumdayım su anda  ;)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 20 Kasım 2009, 13:49:17 »
keşke aynı fırsatları ben de yakalasam can.. cok sevindim, umarım herşey istedigin gibi olur.
Sen önce beni geç ondan sonra yarışırsın  8)
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 20 Kasım 2009, 13:49:54 »
Can abi bu arada hayırlı olsun artık kameralara çıkınca bize el sallarısın ordan  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 20 Kasım 2009, 20:49:48 »
Can abi bu arada hayırlı olsun artık kameralara çıkınca bize el sallarısın ordan  :tamamdir

Yok kardeşim bizim kameralık işimiz yok. Zaten TRT bile para istiyor artık canı yayınlamak için... Bu durumda yani motorsporları... Hiç fabrika takımı kalmadı... Bugün muhteşemdi, Pınarbaşı Motorsports olarak yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen iddialıyız :) Ben bütün gün servisteydim, Grande Punto'ya sempati duymaya başladım, içine gelen ses dışındakinden çok daha fazlaymış onu keşfettim :) Ayrıca Türkiye'nin ilk ve tek dizel ralli otomobilini deneme fırsatı buldum :)

geliyorum orada olucam yarın sabah bende seninle tamamen ayyyynı durumdayım su anda  ;)

Gel kardeşim bekleriz, ben Fiat servisindeyim. Abarth kamyonunu ya da Grande Punto S2000'i  takip et bulursun ;) Yalnız sabah 8'de başlıyor sıralamalar, ben saat 12 gibi servisten ayrılacağım, 4 gibi tekrar geleceğim. Pazar günü de full oradayım  ;)

Çevrimdışı nefret35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 24 Kasım 2009, 01:07:04 »
çok güzel bi haftasonuydu nete daha yeni girebildim bende sizin karşınızda proservicedeydim cumartesi sabah 7.30dan son damalı bayrak sallanana kadar ordaydım  ;)
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2009, 01:19:10 Gönderen: nefret35 »

Çevrimdışı tuningTR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 24 Kasım 2009, 12:54:14 »
arkadaşlar rally otomobillerindeki sistemi merak ettim, bilenler anlatabilir mi acaba? merak ettiğim konu, rally araçlarında gazı bırakınca ortaya çıkan egzoz sesi, her neyse, teknik olarak nasıl ortaya çıkıyor? araçta ne gibi değişiklikler yapılıyor? bizim araçlara o tip sistemler uygulanabilir mi?

bilenler anlatırsa sevinirim..

ALS yani anti lag.
Tubro otomobillerde kullanılan Standalone Management System lerde ALS vardır..
Turbonun basıncının düşmemesi için ALS turbonun pervanesinin sürekli dönmesini saglıyor.. Otomobili benzıne boguyor.. ve pilot gazı bıraktıgında sıkısan benzın hava egsosdan o sekilde cıkıyo..

Standalone Management System bir beyin ünitesidir.. aracta ki mevcut olan ECU sökülüp Standalone sisteme dönüştürülür.. ve dısarıdan bilgisayarınızla Standalone sisteminizi Map yapıp aracınızın daha saglıklı kullanabilmenizi bu sekılde saglarsınız

Çok nokta enjektorlü her otomobile baglanabilir her otomobilden ALS den cıkan ses bu sekılde cıkarılabilir..  
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2009, 13:01:52 Gönderen: tuningTR »