Anladım da siz göstergedeki rakama göre hava akışmetresi gibi motorun hayati parçalarına müdahale ediyorsunuz. Araç sizin dilediğinizi yapabilirsiniz ona sözüm yok. Ancak bende diyorumki Bu araçta 2 hafıza var ozaman 2 nolu hafızayı silmeyin. Üzerinde biraz kilometre biriksin örneğin 60 - 70 km veya daha fazla. Kontağı kapatmadan evvel tüketim değerini bir yere yazın. Kontağı kapatıp bir süre bekleyip tekrar açtığınızda eğer bu rakam farklı, yada çok kısa sürelerde değişiyorsa ozaman yol bilgisayarınızda problem vardır.
Yol bilgisayarının hafızalarını silerseniz, belirli bir süre anlık yakıt tüketimi gibi hızlı değişerek gösterir. Bu çok normal çünkü ortalama tüketim tüketilen yakıtın gidilen yola bölünmesiyle bulunuyor. Benim aracımda bu işlemi bilgisayar her 30metrede bir litre bölü mesafe yaparak buluyor sizinkide öyledir. Anlık tüketim 30 metrelik bölümleri gösterirken ortalama tüketim toplam katedilen mesafeye göre hesaplanıyor. Mesafe arttıkça ortalamanın güncellemesi yavaşlıyor normal olarak.
Sürekli hafızayı sıfırlıyorsanız ortalama tabiki çabuk değişir. Size daha önce söylemeye çalıştığım sorunun yerini belirleyin. Motormu, bilgisayarmı ona göre müdahale edin. Uzaktan doğru size kimse bu problem için şunu değiştir düzelir diyemez ancak başına gelmiş olan varsa neala. Benim aracımdan örnek vereyim yol bilgisayarı araç 25 000 km deyken kendi kendine ekran değiştirmeye başladı 3sn yakıt tüketimi 3sn ortalama hız vs.. hiç düğmeye basmaya gerek yok sırayla gösteriyor. Çözüm yol bilgisayarı değişti bilgisayar dediğn göstergeye bağlı komple gösterge paneli değişti diyeceğim o ki yol bilgisayarının kendiside arıza yapıyor. Ben aracı 0km aldım bugün 183000km de 10 senedir kullanıyorum çok tatsız arızalarını gördüm. Çok keyiflide kullandım kesinlikle problemsiz bir araba değil ama alışkanlık yapıyor
Kolay gelsin size.