Bugün birden kafama esti, FK'nın almanyadaki müşteri hizmetlerini aradım. FK powerlook siyah zemin farlarının fiyatında güzellik yapmışlar bir şansımı deneyim dedim 3 aramada felan numarayı doğru çevirdim en sonunda
Telefon 3 kere çaldı (yani en azından ben öyle düşünüyorum) Telefon açıldı karşıdan sanki banttan söylüyormuşcasına bir ses tonu ile Alamanca birşeyler söyleyen erkek sesi (zaten bizde şans olsa kadın çıkardı
neyse) .. Ben önce, almancanın doğasında olan sertlikten dolayı küfür etti zannettim ama öyle değilmiş tabi eleman tekrar etti aynı metni daha kibar ve hafiften "Ne iş bilader" edasında
ben tabi sesin kayıttan gelmediği anladım hemen
(Benim asıl güvencem almanyada yaşayan türk vatandaşlarıydı. Amacım biraz ingilizce merhaba faslından sonra türkçe bilen birini bulmak ve sipariş, ödeme ve teslimat ile alakalı bilgi almaktı ama olmadı.. Bakınız neler oldu)
Hemen daha önceden hazırladığım ingilizce metinden şu diyalog geçti aramızdan ;
Hasan: Hi, good day (merhaba, iyi günler)
Hans: Oda hemen Alamancadan ingilizceye dikey geçir yaparak "hello, I can help you?" size yardımcı olak..
Hasan: Ben hemen adam için yıkıcı cümleyi kurdum; gayet sevimli bir ses tonu ile "I'm looking from turkey"
Hans: Adam içinden "fuck off" dedi Hissettim yani
Hasan: Have a friend that can help me?
Hans: ben yardımcı olayım lebramm
Hasan: Turkish speak here?
Hans: Adam burada koptu No no never gibi bişeyler saçmaladı
Hasan: bende anlamamış gibi yaparak sorumu tekrar ettim orada türkçe konuşan bir insan evladı yokmu?
Hans: Unfortunately, no!
Hasan: thank you very much
Hans: Thank you
önce ben kapattım ama:)
Yani arabam için birşey yapamadım ama böyle bir olay oldu paylaşmak istedim..