aracın orjinalinde varsa geçirmek zorunda, direkt müdürle muhatap ol, doğuştan da bi kağıt mağıt bişey al, geçersin, geçmelisin daha doğrusu..
ayrıca bilgi olarak bir muayene çalışanının bmwteamdeki bir soruya cevabı; fikir olması açısından;
hocam merhabalar benim 2 aracım var biri e60 5.30 dizel, diğeride e34 5.20
ikisindede orjinal bmw bi-xenon mercek + balast + 4300 k ampul var e60ta orjinal fabrikadan çıkışlı bixenon ama içeriden elle ayarlanır şekilde modülü var (0-1-2 diye ayarlanıyor).yani otomatik far ayarlayıcısı yok.e34tede aynı şekilde.onun dışında far yıkama var her ikisindede...
şimdi bu 2 araç haziran ayında muayeneye girmesi gerekiyor.ve büyük ihtimalde ikiside ağır kusurlu olarak kalacak..benim ne yapmam gerekiyor?? hadi e34teki sistemi ben yaptım ama e60taki sistem orjinalden var..bunu illa sökmemmi lazım??
Ufak kusur listesine göre baktığımız olay şöyle ; 2002 model ve üstü araçlarda xenon far orjinal ise far ayarı otomatik ayarlayıcısı olma zorunluluğu bulunmaktadır. Senin aracın e34 5 serisi zaten 2002 model altı olduğu için sıkıntı yok. Muayeneden xenon farların direk geçer ancak diğer aracındaki xenonları söküp gitmende fayda var. yoksa E60 5 serisi muayeneden kalıcağını üzülerek söyleyebilirim.
yani bu yazıdan aracın 2002 model altı olduğu için geçmesi lazım fikiri çıkıyor, ama ivedikte yaptırdıysan muayeneyi gıcıklık yapabiliyorlar, benim a4ün de xenonları söküp gittim ben, 2001 model ve mercek olmasına rağmen, uğraşamam diye.