Gönderen Konu: 1.3 Subap ayarı  (Okunma sayısı 8041 defa)

Çevrimdışı deep16

• Profili Görüntüle
1.3 Subap ayarı
« : 07 Eylül 2009, 20:18:26 »
arkadaşlar motor komple  rektefiye oldu bir hafta önce şu an her şey iyi yolunda ama subap şıkırtısı var kapakcı emme egzost   0.25mm  olarak ayarladı ama hala şıkırtı var 1.3 motorların subap ayarı gercekten bumudur ? birde bu kapagı sokunce 8 adet subapın hangısı emme hangısı egzos nasıl anlarız ? kendim yapıcaktım ama emme ve egzosu bilmediğim için ellemedim valla kapakcınında tam olarak bildigini sanmıyorum sıradan gecti bence  

Çevrimdışı siyahbereli

• Profili Görüntüle
Ynt: 1.3 Subap ayarı
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2009, 23:24:58 »
subap ayarını kendim yapacaktım demişsin motor hakkında ne kadar bilgi var bilmiyorum subap ayarı yapman için motoru senteye getirmen gerekir ayrıca subap ayarını kapakcı degil tamirci yapar subapların emme veya egzost oldugunu anlamak o kadar zor degil ama biraz motor bilgin olması gerekiyor
             1                   2                     3                    4
          /      \            /      \              /      \              /      \
egzost   emme  emme  egzost  egzost  emme  emme  egzost
sıralama prensibi böyledir motor kaç silindirli olursa olsun prensip budur yani subaplar sıralamada egzostla başlar ve egzostla biter tavsiyem kendin anlamıyorsan oynama büyük arızalara neden olabilir subap ayarını sen tamircineyaptır

Çevrimdışı living-legend

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2009, 12:25:19 »
subap ayarını kendim yapacaktım demişsin motor hakkında ne kadar bilgi var bilmiyorum subap ayarı yapman için motoru senteye getirmen gerekir ayrıca subap ayarını kapakcı degil tamirci yapar subapların emme veya egzost oldugunu anlamak o kadar zor degil ama biraz motor bilgin olması gerekiyor
             1                   2                     3                    4
          /      \            /      \              /      \              /      \
egzost   emme  emme  egzost  egzost  emme  emme  egzost
sıralama prensibi böyledir motor kaç silindirli olursa olsun prensip budur yani subaplar sıralamada egzostla başlar ve egzostla biter tavsiyem kendin anlamıyorsan oynama büyük arızalara neden olabilir subap ayarını sen tamircineyaptır
egzost emme  egzost emme  emme egzost emme egzost

sogukken subap ayarı emme 15 egzost 25 olacak

eg motor kodlu gti 8v shımlı makınalardada sogukken emme 20 egzost 40

ıyı gunler.
1982 golf gti limited
1988 golf gti 16v
1990 golf gti 16v 1996 golf cl   8v 1997 golf gti limited edition 1998 golf sport 2000 golf gti exclusive

Çevrimdışı deep16

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2009, 20:07:52 »
bugun kapagı actım emme manıfoltu en soldaydı takıp edıp emme ve egzost olarak yaptım hıc saga sola kayma yoktu  inş. olmuştur yaptıktan sonra denedım hiç ses falanda yoktu sadece egzos sankı bıraz daha tok sesi vardı cekişi falanda iyiydi (bu arada motor komple rektefıye oldu 2 hafta once sentıl bulmamıs ve hepsını 30 olarak ayarlamstık sakırtı vardı ) emme 15-20 egzos sentil rahat giricek sekılde 20 yaptım          

emme egzos emme egzos emme egzos emme egzos

« Son Düzenleme: 08 Eylül 2009, 20:11:49 Gönderen: deep16 »

Çevrimdışı mk2

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2009, 07:10:49 »
deep 16  kardesss  senden bir  ricam var   benim golfde  1.3  galıba  aynısı  motorlar    benim arabaya  kım ne yapdıysa  fan acdıramadı    disbirotorun altındakı  termostat  yuvasının hortumları galıba  karısık   sana zahmet   resmını  ceksend e bana  yollasan  aynısını  baglasam bende??    su flansıda  dıyolar  termostat  yuvası  varya  pılasdıkden    kurban olayım garsasım yaff   delirecem yoksa   deyısık  sekılde  resımlerını ceksend e yolalsan???  [email protected]  beklıyorum

Çevrimdışı deep16

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2009, 19:57:14 »
tmm cekerim yarın ama termostadın oldugu yer plastık değil bende döküm.