Gönderen Konu: Beyaz Duman Ve Yağ Eksiltme Sorunu  (Okunma sayısı 24523 defa)

Çevrimdışı Nightboy

• Profili Görüntüle
Beyaz Duman Ve Yağ Eksiltme Sorunu
« : 12 Mayıs 2009, 23:12:05 »
selamlar, arkadaşlar aracımın aşırı beyaz duman atma sorunu var ayrıca yağ eksiltiyor,normal park halindeyken yağ görüyorum ayrıca ilk kontağa basıp çalıştırdığımda aracın devir saati 5 ile 6 arasında gaz kesici sizlerde de devreye giriyormu ? motor boğulur gibi oluyor aracım sıralı sistem lpgli ? ne gibi sıkıntıları olabilir ? bilen anlayan yada başına gelen arkadaşlar yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim..( Arabayı seri kullanıp çok sıkıştıranlardanım bende  sert sürüyorum açıkcası motoru bitmiştir diye cevap yazacaklar için ekledim bu yazıyı motoru deli gibi halen chip tuning sisteminde motor % 75 - 80 çıkıyor )
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2009, 23:22:32 Gönderen: Nightboy »
Sayfa düzenini bozan büyüklükte imza.

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
Ynt: Beyaz Duman Ve Yağ Eksiltme Sorunu
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2009, 12:22:51 »
Öncelikle geçmiş olsun umarım kısa sürede halledersin bu sorunu. Ben basımdan gecen bir olayı anlatayım bundan 1 ay önce 1996 model opel vectra ile Ankara'dan Kızılcahamam'a giderken aracın hararet yükselmeye başladı ve durmak zorunda kaldık arabadan indigimizde arabanın egsozundan beyaz duman atıyordu ve araba cok bogukdu. VW Transporter ile arabayı Ankara'ya kadar cekmek zorunda kaldık araba Ankara'da servise gittiginde motor conta yakmış oldugunu ögrendik ve yaklasık 3.000 TL masraf cıkarmış araba sahibide arabayı çok sert kullanan birisi. Demişin ki chip tuning sisteminde %75 - 80 çıkıyor  bunda yanılma payı olamaz mı ?

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2009, 13:43:49 »
merhaba
   aracınızı üst devirlerde kullandığınızda devir kesici devreye girmesi kesiklik hissettirmesi normal bir durumdur motorunuzu çok üst devirlerde kullanıyorsanız bir  miktar yağ eksiltmesi normaldir...

üst devirlerde  devamlı sıkıştırmak motorunuzun daha fazla aşınmasına sebep olur..

bence sakin kullanıma geçip kullanmanız gerekmektedir...gerçi siz bu tarz kullanımdan var geçmezseniz ferrari bile kulansanız sizi kesmes onunlada motoru sıkıştırırsınız .....onun için aracı değiştirin diye bir tavsiyede bulunmayacağım  ...

yağ yakışının normallerde olup olmadığını merak ediyor iseniz motor kompresyon testi yaptırmanız gerekiyor.

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı kamasutara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2009, 15:49:34 »
Lpg li araçların yağ eksilttiğini duymuştum.Fakat su eksiltmesinin bir çok nedeni olabilir.Radyatöre giden boruların çatlaması yada silindir kapak contası aşınması vb.

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2009, 17:01:09 »
Lpg li araçların yağ eksilttiğini duymuştum.Fakat su eksiltmesinin bir çok nedeni olabilir.Radyatöre giden boruların çatlaması yada silindir kapak contası aşınması vb.

radyatöre giden boruyu 1 ay önce değiştiridim... servis iskontosuyla 123 TL ye yaptı...
quattro

Çevrimdışı Nightboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2009, 10:21:52 »
Teşekkürler Arkadaşım..Motor komprasyon testine giriyor zaten Chip tuning dediğim sistemde,75/80  yanılma payı olacağını sanmıyorum,başına gelen arkadaşlar yok sanırım..Egzosdan beyaz dumanda muhakkak segmanlarda yada contalarda sıkıntı çıkacak fiyat olarak da güncel servis fiyatlarını bilen varsa paylaşırsa oda iyi olur

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2009, 10:37:44 »
aracınızı dinamo testine sokmanız ile kompresyon testi yaptırmanız faklı  testlerdir..ve her iki test birbirleri ile alakalı olsa dahi farklı bulgular elde edilir....
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı Nightboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2009, 10:42:20 »
Sevgili nakres ; teşekkürler ilgin için özel mesaj ile görüşebilirsek ne mutlu..

Çevrimdışı Nightboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Mayıs 2009, 10:59:03 »
artık uyuyamıyorum arabamın sıkıntısı yüzünden birazda maddi şartlar el vermiyor açıkcası bu aralar Konya yada Antalyadan yardımcı olabilecek sağlam tanıdığı olan arkadaslar varsa fikirlerinizi beklerim..

Çevrimdışı Nightboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 07 Haziran 2009, 14:32:24 »
evet artık çok rahat uyuyorum nihayet arabayı yaptırdım biraz masraf yaptık ama gerçekden değdi.2.ci kez bor yedi şuan canavar gibi eleman ne yağ eksiltme sıkıntısı nede bir duman.motorumda aşınma yok hiçbir şey yok herşey tıkırında  :D

Çevrimdışı dişçi_ilker

• ....GLeAKaN....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2009, 15:16:00 »
peki sorun neymiş  contada segmanda sorun yoksa bi paylaşsaydın..usta ne yaptı ne değişti neyemaloldu yazarsn seviniriz bizlerede tecrübe olsun..
aldanma masum gülüşüme,bi bakmışsın kitlemişim dönüşüne:)))

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2009, 00:09:41 »
Merhaba Arkadaslar;
Benim 2,3 Passatim var 12/1998 model
Benzinli ve 150 Beygir..
hem otomatik hem triptonik (hem otomatik hem vites)
Yeni aldim.. Yanliz Suanda Büyük bir sorunum var.. Aracim Soguk iken  Bi Sorun Yok yanliz söyle arabayla 1 km yaptikdan sonra eksozdan beyaz biraz mavimsi duman cikiyor rolantide calisirken dahi cok asiri derecede duman atiyor. Hic gitmiyor. Yaga baktim yag biraz eksik acaba sorun nedendir arkadaslar suan vaktim olmadigi icin herhangibir tamirhaneye götüremiyorum.
Yardimci olursaniz Sevinirim.. Simdiden tesekkür ederim..
Web Siten
[/font]

Çevrimdışı bpinarci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 15 Kasım 2009, 03:14:29 »
Merhaba Arkadaslar;
Benim 2,3 Passatim var 12/1998 model
Benzinli ve 150 Beygir..
hem otomatik hem triptonik (hem otomatik hem vites)
Yeni aldim.. Yanliz Suanda Büyük bir sorunum var.. Aracim Soguk iken  Bi Sorun Yok yanliz söyle arabayla 1 km yaptikdan sonra eksozdan beyaz biraz mavimsi duman cikiyor rolantide calisirken dahi cok asiri derecede duman atiyor. Hic gitmiyor. Yaga baktim yag biraz eksik acaba sorun nedendir arkadaslar suan vaktim olmadigi icin herhangibir tamirhaneye götüremiyorum.
Yardimci olursaniz Sevinirim.. Simdiden tesekkür ederim..
dostum arabanın motoru bitik gibi geldi bana ama daha iyi bilenler vardır elbet...

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2009, 23:26:33 »
evet benimde aklima ilk o geldi...
Allahima Skürler olsun düsündügüm degilmis..
sorun : öncelikle sorun yukardaki gibi sandik. VW servisinde AU denilen bir bilgisiyar sistemi varmi arbayi ona soktuk ve sorunun motorun bir parcasindan kaynaklandigini söyledi.. tabi simdi ismi aklima gelmiyor.. motor soguk iken duman atmiyordu isindiginda atiyordu bu Beyin motorun isindigini algilamadigi icin herzaman soguk iken gönderdigi benzinden kaynaklaniyormus yani isindiginda cok benzin gönderiyormu.. buda pistonda yakmiyormus ve pistondan sizarak asagiya yaga karisiyor ve yag seviyesi yükseliyor.ve yag inceliyormus simdi Allahima Skürler olsun sorunlu parcayi degistirdiler. simdi VW servisinde yine AU girecek.. isallah sorun cikmaz bundan sonra ordaki ustalar sorun cikmaz tammadi hersey dediler ama Gelde bana sor.. :)
350 Euro ile kurtardik sayilir.. degisen parcanin ismini bilmiyorm.. bi müsür ama ne müsürü bilmiyorum..
Web Siten
[/font]