Gönderen Konu: Yağmurlu havalarda stop sorunu  (Okunma sayısı 10711 defa)

Çevrimdışı Polo Classic Ahmet

• Profili Görüntüle
Yağmurlu havalarda stop sorunu
« : 25 Haziran 2009, 11:53:08 »
Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum, 2001 polo classic 1,6 75 hp trendline aracım var, ikinci sahibiyim ve çok ta memnunum. fakat 1 yıldan beri yağmurlu havalarda tekleme ve ardından stop etme sorunu çıktı. distribütör veya ataşleme ile ilgili bir ıslanma sorunu var sanırım (çokta anlamıyorum), 5-10 dk sonra araç ısısıyla kuruyunca çalışıyor, servis motorun altına muhafaza takılmasını önerdi , ama sorunun kesin çözümü olmayacağını belirtiler. Çok eski model arabalar bile (küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın) yağmurda suları yara yara yanımdan geçerken benim moralim bozuluyor :), konuyla ilgili tüm başlıkları araştırdım ama bulamadım. Çok büyük bir sorun gibi görünmüyor ama benzer sorun yaşayan arkadaşlardan kesin sonuç alınmış öneriler bekliyorum. Açılış için biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, tüm poloculara selamlar

Çevrimdışı judas

• Benzine zam yapin
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yağmurlu havalarda stop sorunu
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2009, 20:15:06 »
slm ben bir kere daldim suya,araba stop etti brukselin gobeginde:ss bujilere su kaciyor sonra calisiyor!arabanin altina bir koruma koymalisin yada pacalari sivayip iteceksin arabayi:))

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2009, 22:24:31 »
servisinizden  ateşleme bobini söküp arka kısmındaki slikonun durumunu kontrol etmesini isteyin  ;)
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı erduyar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2009, 00:40:45 »
bencede ateşleme bobinine baktır bunların yek zaafı ateşleme boıbini benim arabada değiştirdim sorun ortadan kalktı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2009, 16:12:16 »
  bayramdan sonra bir göstereceğim servise  ateşleme bobinini ,inşallah ondandır, sorun çözülür

Çevrimdışı onuruslu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2009, 19:52:02 »
Aynı sorun bendede vardı kardeşim ama benim araba ne olduysa yağmurdan sonra olmuştu. ustaya götürdüm buji kablosunu değiştirdi düzeldi şuan sorun yok. :)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2009, 15:04:48 »
Bugün özel vw servisine gittim, usta kaputu açtı baktı, distribütörü söktü, kapağın dibindeki 4 adet metal çıkıntıyı kazıdı biraz, oksitlenmiş heralde, tekrar taktı, ateşleme bobinin den olsa her zaman yapar dedi tekleme ve stop, distribütör ıslanıyordur mutlaka dedi, kablolarda iyi görünüyor motorun altına muhafaza taktırmıştım metal, sağ alt tarafta orjinal bir plastik muhafaza var, orası tam kapalı oldu ama sol alt taraf hala açık kaldı, oraya da parça bulamadım, tek parçaymış orjinal muhafazai, benim anlamadığım 3,5 sene alt taraf hep açık olarak kullandım bir sorun çıkmamıştı, sanırım distrübütörde bişey var ama, orjinalide pahalıymış ustanın dediğine göre, bir de su buharlaşınca falanda tekleme olabiliyor dedi, hayırlısı bakalım

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2009, 12:47:32 »
Felicia marka eski aracımda distribütörüm çatlamıştı. Yağmurda yolda kalıyordum.Değişti fakart silikonlanabilirdi aklında olsun. Dışarıda bir tamirciye de git istersen. Servis genelde tamir yapmaz parça değiştirir
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2009, 11:32:45 »
ilginize teşekkürler, şu anda distribütörüm poşetle sarılı vaziyette, onunda biraz faydası oluyor

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #9 : 23 Eylül 2009, 22:26:06 »
slikon daha iyi olur kaliteli silikonlar var veya ısıya dayanıklı yapıştırıcı bulabilirsin
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di