ben özel servistede işimi gördürüyorum, yetkili servistede...her ikisininde + ları - leri farklıdır, nakres arkadaşımızda bir süzü vardı...servisler söğüt gölgesi değil diye, herkes hakkını istiyor....tercih bizlerin
aman abi o müşürün adı ne ?Tech 2 ile arıza belli oldu mu?Geçenlerde hararet müşürü denen bir parça değiştirmiştik.Yazın antifrizi değiştirmiştim tam max tayken şimdi min e çok yakın.Aldığımız ilk günden bu güne hiç eksiltme olmamıştı.Üstelik yazın da komple suyu değiştirmiştim.(Orjinal vw G12) .Şimdi arabanın altına baktım akan bişey yok(1 gündür yatıryor araba).
2006 model vw aracın o kadar kısa zamanda G12 karışımlı motor soğutma suyu eksiktmesi normal değil...
arabamı 2008 eylül ayında aldım...ara ara bende soğutma suyu ekliyordum, anlamsızca soğutma suyu azalıyordu...2-3 haftada bir su koymaya devam etmiştim, ustalara baktırıyorum kimse nedenini söyleyemedi...test cihazıyla baktırmamışlardı...mart 2009da 24 saat arabaya hiç dokunmadım, otoparkta ön tamponun tam altında ufaktan bir su birikintisi yaptığını gördüm, usta baktı fan müşürünü değiştirdi, 55 lira işçilik + parça gibi bir fiyat ödeyip o dertten kurtulmuştum...
egzosttan su atıyor mu? eğer atıyorsa motora su giriyor olma ihtimali yüksek. bu da contadan olabilir. contadan kaçıyorsa da kapak açılacak başka yolu yok malesef radyatöre ve ya motor yağına baktın mı, yağ renginde bir değişiklik var mı?
motor sıcakken eğzostan beyaz duman mı çıkıyor? soğutma suyu kapağının tık diyene kadar kapatıyormusun, açık kalmasın ?
yetkili servislerde basınç testleri yapıyorlar, herhalde tespit edebilirler....