Gönderen Konu: Ateşleme yapmıyor  (Okunma sayısı 22212 defa)

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

• Profili Görüntüle
Ynt: Ateşleme yapmıyor
« Yanıtla #28 : 13 Ocak 2010, 00:03:02 »
Parçayı buldum araç çalıştı distiribütör kapağıda ateşlemeyi karıştırıyormuş onuda değiştirdim. şimdiden herkese tşkler yinede

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 13 Ocak 2010, 22:20:24 »
Oh be hadi hayırlısı keyifli sürüşler  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 14 Ocak 2010, 21:34:48 »
hararet yapmıştı araç tek silindirin biri sekman atmıştı   bende parçaları getirttim sekman atılacak diye  ana kol yatak vs sekmanlar subap subap kaydı, kapak contasi falan 600 TL tuttuyydu,  ancak  tamirden çıktı 750 TL de tamire ödedim .  bu kadar tutarmı arkadaşlar   araba ne oldu benim rektefemi  anlayamadım,  tornacı 250 TL yağı 50 Tl motor yıkama sıvı conta vs 70 tl Tamirci emeği 400 TL  adam dedi ben 700 e şahın motorunu ancak yapıyorum dedi.  Tornacı pahalı tutmuş dedim subapları bilmem ne yaptı dedi kapağı siliyormu ne yaıyormuş 250 oymuş ,  bilenler bir yorum yazabilirmi sizce kazıklandımmı yoksa normalmi.   Aracı fazla zorlama başta daha motor yeni dediler hafta içi gel kapağı tekrar sıkalım dediler.  Birde Viteste 1 ve 3 te sorun var onu kaça yaparlar acaba

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 14 Ocak 2010, 21:38:58 »
Araçta bu güne kadar değişenler  buji kablosu bujlier distribitör kapağı, subaplar sekmanlar elektrik bobini fan motoru yağ pompası, akü,   heralde satmaya kalksam temiz bir arabaya binecek alacak olan :)

Çevrimdışı ahmed6042

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 14 Ocak 2010, 21:59:39 »
Volkswagenler hep böyledir :) ama yine de çıkmaya devam eder.10-12 yaşından sonra komple bir revizyon istiyor maalesef.
Das auto.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #33 : 14 Ocak 2010, 22:22:08 »
hararet yapmıştı araç tek silindirin biri sekman atmıştı   bende parçaları getirttim sekman atılacak diye  ana kol yatak vs sekmanlar subap subap kaydı, kapak contasi falan 600 TL tuttuyydu,  ancak  tamirden çıktı 750 TL de tamire ödedim .  bu kadar tutarmı arkadaşlar   araba ne oldu benim rektefemi  anlayamadım,  tornacı 250 TL yağı 50 Tl motor yıkama sıvı conta vs 70 tl Tamirci emeği 400 TL  adam dedi ben 700 e şahın motorunu ancak yapıyorum dedi.  Tornacı pahalı tutmuş dedim subapları bilmem ne yaptı dedi kapağı siliyormu ne yaıyormuş 250 oymuş ,  bilenler bir yorum yazabilirmi sizce kazıklandımmı yoksa normalmi.   Aracı fazla zorlama başta daha motor yeni dediler hafta içi gel kapağı tekrar sıkalım dediler.  Birde Viteste 1 ve 3 te sorun var onu kaça yaparlar acaba

Valla komple motor yapılmış işte aracına.. Ama rakamlar bölge bölge oynuyor.. Tornacı dediğin sanırım esas rektefeci kişidir her parçayı blok a ayarlamasını sıfırlamasını yapar sonra ustan dağıttığı parçaları birleştirir..

Bizim burda usatalar 400TL işçilik alıyor rektefecide 150-200 gerisi bidaha alınan parça fiyatları..

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 14 Ocak 2010, 23:17:56 »
Evet tamircide öyle bir şey söyledi tornacı ayarmı yapmış ne yapmış ,  birde rolantide az sorun var 10 binde çalışıyor çalışırken ise daha sonra hep 15 binde kalıyor  deminde arkadaş getirdi eve aracı valla gezerken çarşıda dedi rölünti birden düştü stop etti araç dedi. Bu güne kadar rolanti yüksek gördüm ama birden düşmeye hiç rastlamamıştım.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 14 Ocak 2010, 23:30:10 »
Bu sorun genelde yakıt sistemi ile alakalı baktırmanda fayda var.. Soğuk motor devri en fazla 1200 dür sıcak motorda 800-900 devir.. Şuan aracın çok fazla tüketimde yapıyordur..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 15 Ocak 2010, 00:18:17 »
Evet tam üstüne bastın ne kadar yaktığını hesap bile edemedim zaten daha çok fena yakıyor bunun çözümü ne olabilir sizce  rolant motorunun tamiri varmı ayrıca

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 15 Ocak 2010, 15:31:38 »
Evet tam üstüne bastın ne kadar yaktığını hesap bile edemedim zaten daha çok fena yakıyor bunun çözümü ne olabilir sizce  rolant motorunun tamiri varmı ayrıca

Burdan bir teşhis koyma çok zor.. En güzeli iyi bir ustaya gitmeniz zaten durumu hemen anlayıp size söyleyecektir..

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 15 Ocak 2010, 22:21:22 »
Tamirci demişti arabanın yağ lambasını kontrol et motor yeni diye sabah çalışmadı baktım yağ lambası çalışıyor yarın tamirciye haber edeceğim  acaba benim arkadaş dün eve bırakırken aracı yağ lambası yandıysa 2-3 km lik yol yaptıysa bi sorun çıkarmı arkadaşlar

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 15 Ocak 2010, 22:36:45 »
birde yağ lambasının yanması çalışmamaya sebep olabilirmi benim tamirci almadan önce kalfası çalıştırıyorken yağ lambası yanıyor dedi kendi stop ediyordu arabanın lamba yandığı için   oda sanırım yağ pompasının oraya elini soktu bir şeyler yaptı ama anlayamadım. ben yokken bir şekilde yapmışlar o sorunu ama şimdi başıma bu geldi. yağ pompası sıfır  daha yeni aldım. sizce sorun neyden olabilir.