Merhaba bu konularda deneyim yaşamış birisi olarak size vereceğim tavsiyeler şunlar;
Öncelikle aracınıza uygun motor yağını kullanın..
1.Passat kullanıcıları genelde 10-40 Castrol Magnatec'den 10-40 MOBİL'e geçince bir fark olduğunu söylüyorlar bu yağı kullanabilirsiniz.
2. Yağ bakımlarını ihmal etmeyin yağ bakım km olarak süresi dolmasa bile 1 sene içinde yağı değişiniz yani 12 ayı geçmesin bu süre. Filtreleriniz orjinal olsun orjinal filtreler genelde WEHLER marka oluyor..
3.Dizel motorlarda az da olsa üfleme olur buhar ise nerdeyse tüm VW'ler de var kendi tran
sporter aracımda da.
Ben yağ bakımına yeni girdim 15-40 mineral yağ dan 10 40 castrol magnatec yarı sentetiğe geçince bir de eski yağ 1,5 yıl olmuştu 9000 km de değiştim ve sonuç üfleme %50 azaldı buhar da biraz azaldı eskisine oranla peşine de BOR POWER ekledim MS 600 (5 litre üzeri motorlar için ) Motor sesi denilen birşey kalmadı araçta motor kuzu gibi oldu ...
Özetle bu buhar normaldir. Aracınız 10.000 km de 2 litre yağ eksiltir bu da normaldir.Eğer ki çekişinizde problem varsa ve 10.000 km boyunca araca 4 litre yağ ekliyorsanız o zaman bu tartışılır.
Ustalara da inanmayınız artık yeni nesil motorlarda elle üfleme kontrolü vs bunlar tarihe karıştı..Siz yağ bakımınızı geciktirmeyin ve paşa paşa aracınızı kullanın.