valla kalkışlarda benim araç gayet hızlı kalkıyor. Aracı yeni aldığımda birkaç kez sahilde denemiştim, bastın mı uçuyor araç.
Ama aldığım gün tüm bakımlarını da yaptırdım. Bujiler değişti, yağ , polen, benzin filtresi vs..
Ayrıca otomatik eski aracımda ( Polo 2000 comfortline 1.4 otomatik) giderken gazdan ayağı çekip tekrar bastığında turbo gibi bir anda hızlanmaya geçiyordu. otomatik birçok araçta bu özellik varmış sanırım. Bunda da var.
Aracının kalkışlarda ağır olmasının başka sebepleri vardır muhtemelen sevgili Okan, fikrimce
Gaza fazla sert basarsan gereksiz yere zaten benzin harcarsın. yol bilgisayarında o anki yakıt tüketiminde görürsün. Araç hızlanmış giderken ayağını sabit tut, düz bir yolda 4 - 5 litre / 100 KM bile gösterebilir. Bende de fsi var. çıkışlı ve kötü yollarda tabi ki yakıt tüketiimi yolun durumuna göre artıyor. Ayağını gaza hafifçe basar hızlanmasını beklersen (zaten otomatik vites atar o) o şekilde normal yakıt harcarsın. Lastiklerindeki az hava yüzünden bile aracın ağırlaşır, çekiş düşer fazla yakıt tüketilir. 1600 motor, 115 beygir otomatik bir araca göre 9.5 / 100 Km (ortalama) bence normal. seninkinin de öyle olması gerekir.
Hemen hızlanması için ekstra ilave parçalara bakmamak gerek. Önce aracın normal bir şekilde kalkıyor mu değil mi önce bunu çözmek gerek. Sonuçta yarışlara katılmıyoruz.