Hoşgeldin JUDAS,
Ben de senin gibi foruma yeni katılanlardanım. 2000 model 1.6 55KW 6N sahibiyim. Aracımı 80.000'e kadar kendim kullandım. Dolayısıyla birçok problemine bizzat şahit oldum. Ön kapıdan ses gelmesi sıkıntısını benim kadar çeken var mı bilmem ama sana şunları söyleyebilirim:
- 2001yılında arabama hırsız girmeye çalıştı, sol ön camı kırmışlardı. Neyse sigortadan camı değiştirttik falan uzatmayayım, araba bana geldi kapının içinden ses geliyor tıkır tıkır. Her tamirciye güvenemediğimizden sıvadık kolları abimle söktük panzolotu, bi baktık cam kırıkları kapının içinde duruyor temizlememişler. neyse elektrik süpürgesiyle çektik onları ses iyicene azaldı. Bir kısım parça da dashboard'daki havalandırma ızgarasından aşağı gitmiş onlara bişey yapamadık maalaesef. Senede bir defa civarında da camı tutan polyamid parça kırılır veya aşınır, camın kasıntılı olarak veya tutukluk yaparak açılıp kapanmasından anlarsın,onu da parçacılardan 10 liraya alarak kendin değiştirebilirsin, elin alıştıkça daha rahat yaparsın.
- Poloların debriyajı gerçekten yüksek arkadaşlar arabama binen başkaları bunu söylüyor, inanmayıp ben de onların arabalarına bindim. Yüksekmiş.
Benim arabada debriyajın hidrolik olduğunu söylediler ama seninki 1.4 16V farklılık var mıdır bilemiyorum. Ama kuzeninin tamirci olduğunu söylemişsin o sana iyi fikirler verecektir. Çok rahatsız değilsen ya da sorun çıkartmıyorsa boşuna değiştirme derim debriyaj setini.
- Arka kapıların panzolotlarını sök bak derim elinden geliyosa, benim ön kapıda aynı sorunum vardı, söktüm dağıttım kilit mekanizmasını taktım tekrar olmadı 2-3 gün uğraştım sonunda anahtarın içine girdiği düz tornavida ağzına benzeyen bir parça kırılmış zamak malzemeden onu buldum taktım halloldu. O günden sonrada da uzaktan kumanda taktırdım zaten. Ama ön kapı kilit mekanizması çok karmaşık dikkat derim. Arka kapıların daha basit güveniyorsan kendine tamirciye para verme derim.
- Yakıt tüketimin süpermiş, ben Çorlu'da %75-80'i şehiriçi olmak üzere km.de 27 kuruş yakıyorum.
Sorunsuz günler dileğiyle
Hakan