Gönderen Konu: yakıt pompası sigortası atıyor  (Okunma sayısı 11201 defa)

Çevrimdışı Hiper

• Profili Görüntüle
yakıt pompası sigortası atıyor
« : 07 Kasım 2009, 21:56:09 »
       Arkadaşlar   önceleri benzin göstergesi ile hararet göstergesi birden geriye düşüyor ve uyarı sesi geliyor bir süre sonra  sönüyor ibreler yerine geliyordu. Sonra  yolda giderken  araba stop etti   yakıt pompası sigortası attığı anlaşılıp sigorta yenilendi motor çalıştı. Artık 10 km de bir sigorta atıyor stop ediyor. Bu durum hakkında bilgisi  olan başına gelmiş olan varsa bana yardım edermisiniz. Aynı zamanda  aküyü de çabuk boşaltıyor.

Çevrimdışı Hiper

• Profili Görüntüle
Ynt: yakıt pompası sigortası atıyor
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2009, 21:58:41 »
Aracım 1997 model 1,8 T   

Çevrimdışı Mekatronik34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2009, 22:46:35 »
Yakıt pompasında yada elektrik devresinde kısa devre vardır muhtemelen yakıt pompası zorlandığı için fazla akım çekip sigortayı attırıyordur...
Dikkat ısırır !!!

Çevrimdışı eturk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2009, 20:22:18 »
benzin filtresi tıkanmıştır pompa benzin gönderiken zorlanıyorsa sigorta atıyordur pompaya baktırın aşırı ısınma oluyormu pompa yanabilir ihmale gelmez

Çevrimdışı Hiper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 01 Aralık 2009, 14:10:52 »
Arkadaşlar;  ben sorunumu çözdüm  başkasının başına da gelirse diye yazıyorum.  Yakıt pompasının sigortasının atmasının sebebi benzin deposu havalandırmasının tıkanması nedeni ile meydana gelmiş  tozlu yollarda gidenler dikkat etsinler. Sağ çamurluğun iç tarafında bulunan bir düzenekle benzin deposundan çekilen benzinin yerine hava çeken bir düzenek var temizlendi bir de benzin filtresini değiştirdim. Sigorta atması bitti. Göstergelerin  birden düşmesi yine yerine gelmesi ise hararet müşürünün üzerindeki fişin gevşek olması sonucu oluyormuş çok basıt bir şekilde düzeldi. Herkese teşekkürler.