Gönderen Konu: golf 4 de nnt bor power kullanan varmı  (Okunma sayısı 20242 defa)

Çevrimdışı freelens

• Profili Görüntüle
golf 4 de nnt bor power kullanan varmı
« : 14 Kasım 2009, 22:24:51 »
arkadaşlar golf 4 otomatik vites sahibiyim, araç motoru bfq (avu) kodlu 8 valf
bu motorda veya diğer golf 4 motorlarında bu yağ katkısından kullanıpta verim alan veya herhangi bir değişiklik yaşayan varmı
bu katkı bu motorlara nasıl bir etki sağlıyor kullanmak yararlı olurmu
kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarını yazabilirlermi tşk.

Çevrimdışı ADEM252

• Profili Görüntüle
Ynt: golf 4 de nnt bor power kullanan varmı
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2009, 23:19:35 »
Bende golf IV 1.6 16 valf manuel vites var.Bor power koymak için yağ filtresini ve yağını değiştiridm.Çünkü tavsiyeler böyle.Ben herhangi bir değişiklik göremedim ya da  küçük çaplı değişiklikler olduysa da farkına varmadım.Ama her zaman kullanıcam.Motoru koruduğuna inanıyorum.

Çevrimdışı freelens

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2009, 00:35:15 »
bende kullanmak istiyorum, fakat kullanan kişilerin yorumlarını öğrenmek istiyorum, koca sitede kullanan yokmu ; yorum yapacak kimse yokmu olumlu yada olumsuz
tşk.

Çevrimdışı brkpls

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2009, 12:29:48 »
arkadaslar bence riske girmeye değmez fayda sağlamasını bi tarafa bırakın  , kullandığımız yağın viskozitesini bozabilir ve yağın sağladığı etkiyi düsürebilir ayrıca 60-70 tl vermeye gerek yok , yağ firmaları zaten hiç bir katkı maddesi kullanılmasını önermiyor castrol ile bor türevi katkıların ar-ge çalısmaları kesinlikle karşılastırılamaz bile , büyük motor yağı üreticileri bütün etki ve zararları arastırıp inceleyerek yağ üretiyor ancak bu tor katkıların bu kadar teste tabi tutulacağını sanmıyorum .
ilk başlarda yarar sağlayan katkı daha sonra ciddi sorunlara neden olabilir , bu tür katkılara şüpheyle bakıyşorum arastırmakta fayda var

Çevrimdışı freelens

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2009, 14:18:30 »
bence hemen ön yargılı olmayalım tamam yağ firmaları önermeyebilirler;bu tamamen satış-pazarlama politikasıdır
ama diğer tarafta kullanıpta memnun kalan arkadaşlar olabilrler
benim öğrenmek istediğim kullanan kişilerin yorumları olumlu yada olumsuz,
yoksa burda riske girmeyelim şöyle yapmyalım falan olayı değil;
sonuçta hayat hep risk kolay gelsin.

Çevrimdışı car wolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2009, 14:25:22 »
ucuz yağ koyucağınıza kaliteli bir yağ koyun aynı paraya gelir belkide uyuguna gelir, kaliteli yağın yaptığını yapıyor, genede tercih sizin ;)
My Cars Audi & Vw Germany Style

Çevrimdışı ADEM252

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2009, 20:39:26 »
    4 Ağustos 2009, 10:17:13        
                           Yeni mesajlar yok    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
İşe yarayıp yaramadığını pek anlamasam da mantığını anlamak açısından gördüğüm bir konuyu belirtmek isterim.İstanbul'da çalışırken bir firmaya çelik kule yapım işi alındı.Oldukça yüksek kısmi olarak silo görevi görecek bir sistem.Bu iş yapılırken gerek manyetik matkapla ( uçlar elmas uç ) gerekse tezgah üstü
matkaplar kullanıldı.Delim işleri 1 mm'lik sac levhadan 50 mm liğe kadar gidiyordu.İşlem sırasında aletlerin üzerindeki haznelerde su kullanılıyor ve matkabın ucuna daimi olarak su püskürtüyordu.Oluşan ısıyla beraber çıkan su ve ucun belli bir noktadan sonra tıkanması bir yana sürekli bir kırıma uğruyorduk.Oldukça pahalı olan elmas uçlardan o zamanlar sadece Kocaeli'nde bulunan imalatçıdan takım takım alınıyordu.Baş edilemeyince o zaman o kadar yaygın değildi sanırım tenekeyle bor yağı almak fikri ortaya atıldı.Deneme amaçlı aldığımız bor yağı süt renginde , su akışkanlığına yakın bir madde.
İnanın imalatçı ne yaptınız işi mi bıraktınız diye telefon açmıştı.Zira uç kırımı minumum denmeyecek seviyelere gelmişti.Yine ısı oluşuyordu ama çıkan buhar seviyesi azalmıştı ve en önemlisi sürtünmeden dolayı oluşan şişme vs gibi sorunlar oluşmadığından daha rahat çalışıyorduk.Demek istediğim bor yağından mucize beklememeliyiz ama sürtünmeli yüzeylerde işe yararlılık kısmı olduğuna gözle bile olsa kanaat getirilebilir.Daha sonra girdiğim bütün cnc ve türevi sürtünmeyle iş yapan ağır makinalar hep bor yağı kullanıyor.Bunun motora uygulanması çokta zor olmasa gerek.Saygılarımla...

Bu mesaj alıntıdır.Etkilendim doğrusu.

Çevrimdışı rızayıgıt07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2010, 18:58:46 »
arkadaşlar ben motor borunu aldım  35 tl yakıt öbordan önce 200 idi bordan sonra 180 e düştü kullanım aynı ben memnnum tüv den de onaylı zaten zararını görmedim tavsiye ederim
RIZAYIGITIM

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2010, 19:08:12 »
Kılcal çatlakları, metalle  kimyasal reaksiyona girerek kapatıp, sürtünmeyi azalttığı, böylece performansı artırdığı yazıyo kataloğunda. Ben de 90 bin bakımı sonrası kullandım, araç 139 binde, faydası oldu olmadı lafları biraz havada kalıyo bence ,faydası  olsada %5 olur deniyor, bu rakamı kullanımda hissetmek mümkün mü, yoksa hassas cihazlarla ölçmekle mi anlaşılabilir orası da ayrı bir tartışma konusu..

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 15 Mart 2010, 21:13:15 »
bende kararsızım bor pover katkısı kullanıp kullanmamakta.aracımında yağ bakımı yaklaşıyor.

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2010, 21:15:51 »
Ben hiçbir zararını görmedim, açıklamaları gayet mantıklı ve bilimsel, dene bence :)

Çevrimdışı mateksin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 23 Mayıs 2010, 15:56:10 »
Arkadaşlar konu biraz eski ama ben yine de merak edecek arkadaşlar için bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bence kullanmayın ben zararını gördüm. Seat ibiza 1.4  arabaya motor silk adlı bor katkısı koymuştum. (ww motorlu) bir defa motorlarla tam uyum sağlamıyor ve yağ eksitlmesi yaptırıyor. Benim araç komple motor arızası yaptı  >:(  çok masraf çıkarttı. benim şahsi fikrim bu tür yağ katkıları yağın kalitesini bozuyor

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 23 Mayıs 2010, 16:16:02 »
Arkadaşlar konu biraz eski ama ben yine de merak edecek arkadaşlar için bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bence kullanmayın ben zararını gördüm. Seat ibiza 1.4  arabaya motor silk adlı bor katkısı koymuştum. (ww motorlu) bir defa motorlarla tam uyum sağlamıyor ve yağ eksitlmesi yaptırıyor. Benim araç komple motor arızası yaptı  >:(  çok masraf çıkarttı. benim şahsi fikrim bu tür yağ katkıları yağın kalitesini bozuyor

ben 5 bin km önce motor silk koydurdum. 2001 1.6 sr motorlu golfüme şimdilik hiçbir sıkıntı yok. senin arabanda başka bir sorun varmıştır bence. daha birkaç gün önce de yağını felan kontrol ettirdim hiçbir eksilme vb. yok.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 23 Mayıs 2010, 18:53:06 »
şöyle düşünüyorum bir mesajda yağ firmaları tavsiye etmiyor deniyor doğrudur etmemeli, ve diğer bir mesajda da pazarlama politikası deniyor aslında öyle değil adamın bor koyup koymaması yağ firmasına bir zarar vermez sonuçta araca tutupta 4 litre bor koymuyosunuz yağ firması boru koysada koymasada benden bu yağı alacak diyoradam ister koysun ister koymasın ben malımı satıp paramı alırım diyor bunu sizde onlarda bliyor madem bu firma bor dan ne zarar nede yarar görücek o zaman niye katkı maddesi kullanmayın diyor? bu ağlar yüksek nitelikli yağlar ve her türlü koşullarda test edilip pazarlanıyor , bor yağı kesinlikle ve kesinlikle olumsuz yönde etkiler ya inceltir ya kalınlaştırır iş makinerinde kullanılması doğru matkap v.s matkapın bir yağ haznesi yok ona mütakip onu koruması için tasarlanmış bir katkı maddesi yok ve tek başına kullanılıyo bor o matkapta. yanlışmıyım siz her yağ değişiminde bor koycaksınız ama 4litrede yağ alıcaksınız castrol firmasına ne bor koymuşum koymamışım adam yağını bana sattı bende aldım boru koymak koymamak bana kalmış bence yerli bir kısıtlama ve iyi bir uyarıdır firmanın bu dediği yanlışmıyım?
WOLFSBURG STYLE ;)