Gönderen Konu: golf 4 de nnt bor power kullanan varmı  (Okunma sayısı 20248 defa)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: golf 4 de nnt bor power kullanan varmı
« Yanıtla #28 : 25 Mayıs 2010, 12:40:54 »
htmetin güzel bir açıklama yapmışsın bende koydurmayı düşünüyordum fakat castrol'de kasinlikle koydurmayın ibaresini görünce vazgeçtim.Geçen 1 hafta önce yag degiştirildi 0-30 Castrol EDGE koydurdum aracın calısması felan cok fark etti yada psikolojik :)

evet bende arabam eski olmasına rağmen çok az yağ kaçağı olmasına rağmen full sentetik diye edge motor yağından koydurdum arabama yalnız 0-30 değil 5-40mıydı neydi.. Usta motora yağı boşaltırken nerede ise su kıvamında akıcı bir motor yağı daha önce castrol 10-40 kullanıyordum onu bile motora koyarken az biraz bekleyerek aralıklarla koyuyorlardı. Yağı motora koyduktan sonra acaba daha fazla yağa kaçağımı yapar diye düşünmedim değil ama mevcut yağ kaçaı bile gitti.. teşekkürler CASTROL
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 25 Mayıs 2010, 13:50:45 »
inş. çıkmaz.. Ama şöyle bir durum var motor silk ile alakalı adamaların nerede üretim yaptıkalrı kimin malı olduğu bile yazmıyor bende çok arşatırdım BOR POWER en azından bu konularda daha hassas müşteri hizmetleri çok çılgınlar durumunu izah ediyorsun arabanın modelini motorunun cinsi felan söylüyorsun nerede ise gelip kendileri dökecekler boru motora bence bu da önemli bir husus satış sonrası hizmet..

Bor üretiminin dünya pazarı Türkiye'de arkadaşlar Türkiye'den Yurt dışına gidiyor %60 Amerika % 40 Avrupaya gidiyor böylesine büyük bir pazardan Türkiye yılda yaklaşık 200 milyon dolar kazanıyor gidenler geri geliyor satılıyor ve bizim Yurt dışına sattıgımız Bor'lardan Amerikanın kazancı 3-4 milyar dolar :) rezervi türkiyede olmasına ragmen işlenmiyor

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #30 : 25 Mayıs 2010, 18:19:12 »
Bor üretiminin dünya pazarı Türkiye'de arkadaşlar Türkiye'den Yurt dışına gidiyor %60 Amerika % 40 Avrupaya gidiyor böylesine büyük bir pazardan Türkiye yılda yaklaşık 200 milyon dolar kazanıyor gidenler geri geliyor satılıyor ve bizim Yurt dışına sattıgımız Bor'lardan Amerikanın kazancı 3-4 milyar dolar :) rezervi türkiyede olmasına ragmen işlenmiyor

Bu ülkede BORU işlemeye çalışanlarında ya uçağı düşüyor veya intihar ediyorlar ne hikmetse?
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 25 Mayıs 2010, 18:22:02 »
Bu ülkede BORU işlemeye çalışanlarında ya uçağı düşüyor veya intihar ediyorlar ne hikmetse?
Belki de petrolün tahtını sallama tehlikesinden dolayı alternatif enerjilerin başına gelenler gibi baskı altında tutuluyodur?

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 25 Mayıs 2010, 18:35:44 »
Doğru olabilir dedikleriniz yabancı yatırımcıların eli olduğu kesin buna örnek bir sürü şey var ama burası yeri değil anlatmak olmaz :)

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 26 Mayıs 2010, 16:37:21 »
evet var ben kullandım.şahsen ben hiç bir fark hissetmedim.hatta ses gelmeyen motorun yeni sesine gıcık oldum.eski borlu yağı boşaltıp gittim mobil1 tam sentetik yağ koydurdum.benim tecrübem bu.karar sizin
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2010, 16:38:00 Gönderen: scaliskan »