Aynı problemi hafta sonu yaşadım. Havanın biraz yağmursuz olmasından yararlanarak arabamı yıkayım dedim. Paspasları çıkarıtken şöför tarafının olduğu yerdeki paspasları kaldırdığımda altını nemli gördüm. Belki bizim ufaklı su filan dökmüştür diye düşündüm. Paspasın altına gazete koyarım nemi alır diye düşündüm.
Sonradan baktım bastırınca süngerden çıkan su gibi su var. İlk yaptığım ön camın altındaki bu kanalları kontrol etmek oldu. gerçekten toz ve çam ağaçlarından dökülen boncuk gibi şeylerden buradan yaklaşık 2 avuç çamur boşalltım. Su gidemiyince veya az giderken fazlası bu alana doluyor. Bu alanda ufak bir hortum var. Galiba arka sileceğe giden su hortumu. Bunun geçtiği bir deilik var. Etrafı plastik. Bu plastik biraz bana özelliğini yitirmiş gibi gözüktü. Bu alanı temizledikden sonra bahsettiğim hortumun geçtiği deliğin etrafınada çekomastik çektim. Zaten sigorta panelinin sol yanından elinizi sokunca orada ıslaklık olduğunu gördüm. Sizde burayı kontrol edin. burada ıslaklık varsa mutlaka dediğim yerden girmiştir su.
En çok da arabanın içinde uğraştım kurutabilmek için.
Şofor koltuğunu söktüm. Buradaki halıyo kaldırdım. Arka koltuğun önünde haının altında sünger tarzı bir malzeme var. Bunu çıkarttım. Ön koltuğun halısının altındaki parçayı çıkartamadım. O üstü plastik kaplı süngerimsi bir malzeme. bundaki suyuda altına havlular koyarak. Saç kurutma makinası ile kurutabildiğim kadar kuruttum.
Dün akşam bayağı iyi yağmur yağdı. çıktım kontrol ettim. Sonuç kupkuru.. Burayı kontrol edin. özellikle kış başı. Ben hep temizlerdim bu alanı ama bu sene biraz ağırdan aldık.
Şöfor tarafındaki sileceğin altındaki plast,iği kaldırdığınızda göreceksin.