Gönderen Konu: triger kayışı  (Okunma sayısı 23162 defa)

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
Ynt: triger kayışı
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2009, 15:08:24 »
racedriver;çok güzel açıklama yapmışsın teşekürler :tamamdir
ne yaparsak zarar veririz trigere ona da cevap verseydin tam süper olacak :)

Çevrimdışı racedriver

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 19 Kasım 2009, 15:41:40 »
Triger kayışını takmak aslında kolay gibi görünse de, hiç de kolay bir işlem değil. Öncelikle tecrübe, özel anahtarlar ve çok hassas ayarlar gerekiyor. Yani amatör birinin yapabileceği bir işlem değil açıkçası. Bu yüzden işin ehli olan kişilere yani yetkili servislerdeki ustalara yaptırmalı.

Tek yapmanız gereken bir kullanıcı olarak, aracınızın periyodik bakımlarını geçirmemeniz ve de işinde profesyonel ustalara aracınızı teslim etmeniz. Onlar zaten gerekli bakımı veya değişimi geldiyse değişimi gerçekleştireceklerdir. Bunun dışında yapabilecek birşeyiniz pek yok zaten. Hani lastik olsa şöyle dikkat edin şöyle kullanın derim ya da jant olsa jantınızı şöyle koruyun derim ama bu parça ve beraberindeki sistem için özel bir koruma şekli yok sürücü olarak. Sadece devamlı aşırı yüksek devirde kullanmak tabi ki o parçanın aşınmasında ömür kısalığına sebep olacaktır ama bu tarz bir kullanım sadece yarış araçlarında mümkündür. Kimse aracına her bindiğinde 6-7 bin veya daha üst devirlerde kullanmıyor öyle değil mi? :) Kaldı ki bahsettiğim şekilde aracı zorlayan bir kullanım yapınız varsa değil triger diğer tüm motor parçalarını ve yürüyen aksamı zorlarsınız, sonuç olarak otomobil mekanik bir yapıdadır. Bakım ve onarım olması gerektiği gibi özenli olmalı.

Çevrimdışı bpinarci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 19 Kasım 2009, 16:18:16 »
arkadaşlar merhabalar yeni aldıgım aracımın son yapılan bakım listesinde sunlar yapılmış sormak istediğim eksantrik kayışı triger kayışımıdır?kafam karıştı eger değilse triger kayışını deiştiricem. ilginize teşekkürler

-Eksantrik kayışı
-Gergi makarası
-Saptırma makarası
-Yağ keçesi
-Yağ filtresi
-10W/40 Senteteik yağ
-Hidrolik yağ
-Antifiriz

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #17 : 19 Kasım 2009, 18:49:20 »
ilk sahibine ulaşamıyorum malesef ama dediğin gibi en kısa sürede değiştirecem trigeri. Arabamdan bende çok memnunum bide debriyaj yukarda kavramasa 10 üzerinden 10 alacak benden:)

Debriyaj kendi ayar yapar yani otomatik. Yukarıda kavraması diğer arçlarda olduğu gibi bitik olduğu anlamına gelemez. Eğer telli ise zamanla aşırı sertleşir oradan anlarsın. Hidrolik debriyaj ise gitmez bağırır çok yakar sertleşmeden anlaşılmaz.

« Son Düzenleme: 19 Kasım 2009, 18:52:05 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı memetonr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 19 Kasım 2009, 19:06:05 »
evt bende onu yeni öğrendim vw lerde tel yokmuş o yüzden ayarlanamıyormuş baskı balata bittikçe debriyaj dahada yukarda kavrarmış.

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 19 Kasım 2009, 21:49:45 »
arkadaşlar merhabalar yeni aldıgım aracımın son yapılan bakım listesinde sunlar yapılmış sormak istediğim eksantrik kayışı triger kayışımıdır?kafam karıştı eger değilse triger kayışını deiştiricem. ilginize teşekkürler

-Eksantrik kayışı
-Gergi makarası
-Saptırma makarası
-Yağ keçesi
-Yağ filtresi
-10W/40 Senteteik yağ
-Hidrolik yağ
-Antifiriz

evet triger kayışı eksantrik milini çevirir

yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2009, 21:50:50 Gönderen: maverick »
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı bpinarci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 19 Kasım 2009, 21:51:25 »
teşekkürler saolun  ^-^bu durumda  değiştirmeme gerek kalmadı ...

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 19 Kasım 2009, 21:57:28 »
triger 4 yılda bir veya 90 000 km de değişir bakım periyodu bu

siz son yapılan bakım demişiniz tarih ve km yi kontrol edin

son bakım dediğinize göre 10000 km geçmemiştir heralde ben yine yazayım dedim
hayırlı uğurlu olsun arabanız güle güle kazasız belasız kulllanın siz ve herkes
SÜRAT FELAKETTİR

Çevrimdışı bpinarci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 19 Kasım 2009, 21:59:17 »
yok hayır yag değişimi yapılmış ancak önemli olan bakımları sordum ve belgeden bana okudu triger kayışı 90.000 km degişmiş.şu anda 126 binde

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #23 : 21 Kasım 2009, 17:29:06 »
4yıl yada 90.000km

triger diyelim  ki 90.000 de 2008 ağustosta değişsin

2010 ağustosunda değişme zamanı gelir eğer bu tarihten önce 180.000e ulaşırsan değiştirmen gerekir.

İşte bakımla ilgili sorularının cevabı indir sakla
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2009, 17:31:07 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 21 Kasım 2009, 23:15:35 »
2012 olmasın sakın???  ;) ;) ;)
SÜRAT FELAKETTİR

Çevrimdışı memetonr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 26 Kasım 2009, 19:25:51 »
evt arkadaşlar uzun araştırmalarım sonunda 300 tl ye triger setini almaya karar verdim (kendim alacam nedeni ise en az 50 tl parçada kar koyuyor ustalar) bu nedenle parçaları kendim temin edip 100 tl işçilikle bu işi bitirecem kısmetse:)
3 adet kayış
devir daim pompası
5 adet bilya= 300 tl

ankara ivedik san.  de parçalar orjinaldir yan sanayi deil.

Çevrimdışı polo38

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 26 Kasım 2009, 20:23:31 »
Ben yıldan dolayı 36binde triger ve v kayışını değiştirdim.Ama bilyeler duruyor.Bunlar da 90binkm gider mi yoksa 60 binde değiştirmeli miyim?Bir de servo direksiyon seviye kontrolu ,vites kutusu yağı kontrolu filan diyor o linkte.Bunlar nasıl oluyor?Ustalardan kimse bahsetmemişti bunlardan.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2009, 20:24:18 Gönderen: polo38 »

Çevrimdışı seearee

• 2001 lacivert golf comfortline lpg li...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 28 Kasım 2009, 00:32:28 »
arkadaşlar öncelikle merhaba.10 gün önce sahibinden.com aracılığı ile aynı şehirden hatta aynı semtten bir golf buldum  hoşuma gitti pazarlık yapıp almaya karar werdim aracı servise götürdüm ve  serwis hiç bir sorun olmadığını  yanlızca 120 bin bakımının yapılması gerektiğini söyledi alacağım arkadaşta onları kendinin üsleneceğini söyledi.ertesi gün satıcı arkadaş borcu yokturlarla ve bakımıyla uğraşırken bende para işlerini halletmeye çalıştım hayli yorucu oldu akşam 5 e kadar uğraştık  herşey olmuşken notere gittik ve arabanın üzerinde rehin olduğu söylendi noter onaylamadı paranın yarısını vermiştik geride almadık araba bizde paranın yarısı arkadaşta kaldı rehinin trafikten değişmesi gerekliydi ve trafikte işlemler 3 gün sürdü araba bende para arkadaşta kaldı bu sürede gergin geçen günlerden sonra aracı nihayet üzerimize aldık 2001 model lacivert 120 binde golf comforline.derken 3 gün sonra bi arıza çıkardı tamircime gittim önce bana arabanın bakımsızolduğunu söyledi şok oldum hemen yaptırdığını söylediği servise gittim ve araştırdım serviste hiç bir işlem olmamış ve servistekilerle kanka olduk 190 lira verip bütün bakımlarını yaptırdım anlayacagınız satan kişiden kazık yedim tirigeri sordum arayıp hemen nerde yaptırdığını bana 150 bine kadar süre olduğunu söylemişti  servise gittim 2.bi şok tirigeri tam 7 ay geçmişti ve yetkili servisti bana tam 700tl indiriimli fiyat çıktı. servisime gittim işlik dahil su devirdaim pompasıda bozuk çıkarsa 400 hesap çıktı fakat orda kanki olduğum arkadaş parcaları 200 e dışardan al ben yaparım parada almam dedi ve bende bayram sonu hemen yaptırmayı düşünüyorum risk almaya gerek yok bence ucuzada mal olcak.başımdan bölede bi olay geçti anlatayım dedim :)