06onur,
İyi dileklerin için teşekkür ederim. Araçta LPG yok. Üye olduğum günden beri sitedeki neredeyse bütün başlıkları inceledim. Keşke sorun "Boğaz Kelebeği"nden kaynaklansaydı, neyse günahım öder kurtulurdum. Dün boğaz kelebeğini daha önce temizlettiğim ustaya tekrar gittim, temizliğin ve adaptasyonun yapıldığını, sorunun oradan kaynaklanamayacağını söyledi. İnsan bu dünyaya girince her gün yeni bir şey öğreniyor. Mesela şu "Usta"ların tavırlarını, yaklaşımlarını çok tuhaf buluyorum. Adam, "belki de sorunu hiç bulamayız dedi" bana:) Şimdi ne diyeyim ben?
Ozmo,
Araç rölantide çalışırken stop ediyor. İlk çalıştırmada devir 1100 seviyelerinde, kısa süre sonra 900'e düşüyor ve o seviyede kalıyor. Bazen devir birden düşüyor, şöyle bir silkelenip tekrar toparlıyor kendini. Aracın stop ettiğini ise (belki de acemilikten) anlayamıyorum. Bir ışıkta duruyorum, sonra bir bakıyorum akü ışığı var göstergede. Şu hararet göstergesini de takip ediyorum bir süredir, araç çalıştıktan bir süre sonra gösterge tam ortaya geliyor ve orada sabit kalıyor, şimdiye kadar (en azından bilinçli olarak takip ettiğim süre içinde) hep o gösterge ortadayken stop etti. Direksiyona gelince; direksiyonu tam çevirince araç titriyor ama hiç o anda stop etmedi.
Şu ana kadar neler yaptığımı da yazayım:
1- Benzin deposuna şu temizleyici maddelerden koydurdum ve deponun genellikle dolu olmasına dikkat ediyorum.
2- Boğaz kelebeği spreyle (yerinden çıkarılmadan) temizlendi ve adaptasyonu yapıldı. Ustaya çıkarılıp temizlenmesi gerektiğini söyleyenler var dedim ama ikna edemedim.
3- Hararet Müşiri değişti.
4- Araç bilgisayara bağlandığında herhangi bir hata vermiyor. Buna rağmen şu Oto Anka'nın "beyin arızası" teşhisi koyduğunu ve tamir için 500 tl istediğini de belirteyim. Doğuş Oto aracı Anka'ya gönderip tamir ettireceğini söylüyor ama süreci o kadar uzatıyorlar ki artık beni cezalandırmak istediklerini düşünmeye başladım.
Durum budur, herkese çok teşekkür ederim.