Daha ölmedim ama az kaldı. Son birkaç gündür eski resimlere bakıp mutlu günlerimi anıyorum: Hafif bir sisin içinde sıkıntıyla yol alan “minibüsün” arka koltuğundaki buğulu camdan dışarı bakarken; akıp giden görüntülere, birbirine karışan anlaşılmaz seslerin gürültüsüne, başımı koyduğum camın can sıkan sarsıntılarına aldırmadan durduğum boşlukta çekindiğim bir fotoğraf var mesela, altına “mutlu günlerimizde” yazmışım. Bir “belediye otobüsünde”, ayakta, keskin bir dönemece girdiğimizde savrulduğum boşlukta yakalanmış o karede umutla bakıyorum hayata. El kaldırdığım “taksinin” hiç itiraz etmeden yanıma yanaştığımda yüzümde beliren minnet dolu gülümseme olduğu gibi yansımış fotoğraf karesine. Ama artık geride kaldı o günler, şimdi sırtımda bir kambur (98 polo) taşıyorum. Öyle berbat bir yük ki bu, ne kesip atabiliyorum onu ne de onunla yaşayabiliyorum. Biliyorum, şu edebiyat saçmalığını bir kenara bırakıp “mekanik” gerçeklerden söz etmeliyim ama öyle sıkıcılar ki!
Oto Anka bugün Doğuş Oto’yu aramış ve motor kontrol zımbırtısındaki sorunu giderdiklerini, her şeyin yolunda olduğunu, aracı alabileceklerini söylemiş. Konuştuğum servis görevlisi aracı bana teslim ederken test yaptıklarını, aracın sorununun tamamen giderildiğini, Anka’nın bu iş için 1000 tl civarında bir fatura çıkardığını ama benden para istemeyeceklerini belirterek hayatta başarılar dilediler. Teşekkür edip arabamı teslim aldım. Birkaç Km yol almıştım ki araba stop etti!!! Sorunum artarak devam ediyor, çünkü daha önce etmediği kadar fazla stop etmeye başladı araba. (neredeyse her ışıkta elim ayağıma dolaştı) Araç Anka’ya gitmeden önce rölantide 9’da çalışırken şimdi 8’de çalışıyor ve sanıyorum bu yüzden beklerken filan şu asfaltı delen makineleri kullanıyormuşum gibi titriyor altımda. Zaten hemen ardından da stop ediyor. Üstelik tek sorunum da bu değil. Anka tamir etmeden önce yokuşlarda filan hiç kaçırmazdı araba (otomatik vites bu arada) ama bugün eve gelirken küçücük yokuşlarda bile aracın geriye kaçtığını şaşkınlıkla fark ettim. Bunun dışında, daha önce çalışan sürücü tarafındaki elektrikli cam artık çalışmıyor. Bir de fren sorunu var, Anka aracı tamir etmeden önce durmak konusunda hiç sıkıntı çekmiyordum ama şimdi durmak için pedala çok fazla basmam gerekiyor. Yani acemiyim biliyorum ama bir tuhaflık olduğu kesin fren pedalında. Önce almıyor, sonra birden sarsıntıyla duruyor araba. Çok yoruldum ya, bu saçmalıklar ne anlama geliyor Allah aşkına, bir bilen varsa yardımcı olsun. Yarın arabayı tekrar Doğuş Oto'ya götüreceğim ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum artık, bir türlü uyanamadığım bir kabusun içinde debelenip duruyorum. Ne uyuyabiliyorum ne de uyanabiliyorum.
Sevgiler…