Sevgili Arkadaşlar,
Bugün bir arkadaşım beni Şaşmaz'da bu işlere bakan bir yakınına götürdü. Yukarıda sözünü ettiğim sorunları anlattım, kaputu açıp motora filan baktı ve motorun titreyerek çalıştığını söyledi. "Bu zor bir sorun" dedi, "adım adım gitmeliyiz, bu iş beyne kadar gider, sana hiçbir adım için garanti veremem." Neler yaptığımızı anlatayım:
1- Motor yağı değişti.
2-Akün zayıf, elektrik sorunların buradan kaynaklanıyor olabilir dedi. Akü değişti.
3- Sorun maalesef devam ediyordu. Boğaz kelebeğine yoğunlaştı. Anka'nın taktığı kelebeğin sıfır olmadığını, çıkma olduğunu söyledi. Kendi elinde bir tane varmış, onu takıp adaptasyona gönderdi ama adaptasyon yapılamamış, boğaz kelebeği sorunluymuş. Bana, "zor bir karar, garanti veremem ama bir seçim yapmak zorundasın" dedi. Gidip sıfır kelebek aldık ve araca taktık. (370tl ödedim) adaptasyona gitti ve döndüğünde usta adaptasyonun yapıldığını, sorunun çözüldüğünü söyledi. Arabayla biraz gezdik Şaşmaz'da, gerçekten hiç sorun çıkmadı. Atölyeye döndüğümüzde direksiyonu "tam kırdığımda" yine stop etti. Usta bana bunun direksiyon kutusundaki bir sensörden kaynaklandığını, haftaiçi yapabileceğini söyledi. Teşekkür edip ayrıldım oradan. Eve geldim, park ettim, yukarı çıktım. Yarım saat sonra alışveriş için aracı tekrar çalıştırdıktan sonra stop etti!!!
Yola çıkıp eve gelene kadar kadar tam beş kez stop etti. (neredeyse hiçbir ışığı kaçırmadı.)
Ustayı aradım, sorunun devam ettiğini söyledim. Pazartesi gel, "motor kontrol ünitesine" baktıralım dedi. Pazartesi günü tekrar gideceğim.
Şimdi, Anka "beyni" değiştirdiğini söylüyor, biz bugün yeni bir "boğaz kelebeği" taktık ama sorun devam ediyor. "Hararet müşiri" daha önce değişmişti, usta bir ara ondan da şüphelendi gerçi, muhtemelen çıkma takmışlardır, orjinalini bulup taksak iyi olur dedi. Gerçekten bu işe yarayabilir mi? "Akü" değişti, geriye ne kaldı, çok merak ediyorum. Bana sonunda, bu araba tamir edilemez, at çöpe kurtul diyecekler mi? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, böyle bir ihtimal var mı?