Gönderen Konu: Doğuş Oto'yu Nasıl Dava Ederim?  (Okunma sayısı 12048 defa)

Çevrimdışı şatov

• Profili Görüntüle
Doğuş Oto'yu Nasıl Dava Ederim?
« : 25 Kasım 2009, 16:27:48 »
Sevgili Arkadaşlar,

İki hafta önce DOD'tan ikinci el bir Polo aldım, ama son bir haftadır arabam onların servisinde yatıyor. Sorunumun ayrıntıları "Beyin Arızası" başlığının altında mevcut. Kısaca durum şu: Aracı aldığım günden beri rölantide stop ediyor. Geçen hafta DOD'a gittim ve derdimi anlattım. Aracı aldılar ama birkaç gün şef, müdür, onay diyerek beklettiler beni. Pazartesi günü tekrar gittim ve onay aldıklarını, tamir için Oto Anka'ya göndereceklerini, bayramdan önce aracımı mutlaka teslim edeceklerini söylediler. Bugün de arayıp, yoğunluktan dolayı Oto Anka'nın aracı geri gönderdiğini, artık bayramdan sonra tamir ettirmeye çalışacaklarını söylediler.

Şimdi, aracın arızasını filan geçtim, yapılıp yapılmaması umurumda bile değil artık. Yarın sabah DOD'a gidip aracımı alacağım ve onları dava edeceğim. Ama bunu nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok, daha önce böyle berbat deneyimler yaşamış arkadaşlar varsa belki beni yönlendirirler diye düşündüm. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sevgiler.
Doğa bazen bir aptal yaratır. Ama bir züppe her zaman insanın kendi eseridir.

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Doğuş Oto'yu Nasıl Dava Ederim?
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2009, 16:50:48 »
herhalde bir satış sözleşmesi yapmışsınızdır sözleşmenin yapıldığını varsayarsak öncelikle iyice okuyun bu gibi durumlarla ilgili kesin bir madde eklemişlerdir sonra iyi bir avukat bulun aracın 2.el olması yüzünden ve garantisi olmaması yüzünden tüketici mahkemeleri bu gibi durumlara bakmıyorlar sanayi bakanlığının internet sitesine girip bu tip durumlarda neler yapılabileceğini araştırın sonrada size allah kolaylık versin bu adamlar zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmayı iyi biliyorlar adamları biz almanyaya kadar şikayet ettik genede bir sonuç alamamıştık.

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2009, 16:53:25 »
Sinirinin bozulmasını anlıyorum hem doğuşa gidiyorsun hem VW alıyrsun yinede kaliteyi yakalayamıyorsun. ayram öncesi araçsız kalacaksın.
Yalnız bütün ürünlerin servis süresi 30iş günü 1buçuk ayı bulur yani senin bu konuda benim bildiğim kadarıyla yapabileceğin birşey yok. Sendikaları bastırmaya çalışan zihniyet tüketiciklerin yanında olur mu?

Ancak 2-3günlüğüne araba tahsis etmesi lazım diye düşünüyorum o konuda bastır bence. Boştan yere arızayı kendi üzerine alıp gidermeye çalışma. Boşuna kendini gerip daha tanımadığın araçtan soğutma derim.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı şatov

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2009, 17:05:36 »
Eyvallah 06onur ve Ozmo. Ama kendimi hiç bu kadar çaresiz ve aldatılmış hissetmemiştim. Anlayabildiğim kadarıyla yasal olarak haklı çıkmam zor görünüyor. Yarın gidip aracımı alırsam en azından yediğim kazığı sindirmek için bir başlangıç yapmış olurum. İnsan böyle ortada kalınca daha kötü hissediyor kendini.

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Kasım 2009, 17:20:27 »
Araştırmadan alma yinede. Bide alıp bayramdan sonra bırakayım de. Oto Anka her zaman ki gibi hiç sevmiyorum orayı.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2009, 17:21:00 Gönderen: 06onur »

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 25 Kasım 2009, 17:26:29 »
kardeş geçmiş olsun

şu linke bir bak anlarsın doğuş oto yu

http://www.vwtr.net/forum/empty-t7397.0.html;msg77792#msg77792
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2009, 17:38:16 Gönderen: maverick »
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı şatov

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 25 Kasım 2009, 17:30:08 »
O kadar soğukkanlı olablir miyim bilmiyorum Onur, ama aklım senin tavsiyene uymam gerektiğini söylüyor. Az önce Ozmo hararet müşirini değiştirmemi tavsiye etti. Yarın bir de onu deneyeceğim. Bakalım, umarım bir şekilde çözebilirim bu sorunu. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı şatov

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 25 Kasım 2009, 17:30:47 »
Teşekkür ederim Maverick, linki göremiyorum ama.

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 25 Kasım 2009, 18:57:36 »
Dostum aracı al Ender VW ne git. Birçoğumuzun sıkıntısını çözdü. 05425836476. Sana yol gösterir. Hararet müşirin değişsede Egr ayar lazım o yapar.

Çevrimdışı şatov

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 25 Kasım 2009, 20:30:02 »
Linki gördüm Maverick, teşekkür ederim.

Bu akşam Ender Oto'ya telefon ettim Onur, yarın sabah getirin bir bakalım dediler. Sabah aracı DOD'tan alıp oraya gideceğiz. Umarım bir şekilde benim de sorunumu çözer. Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı cemdermen

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 26 Kasım 2009, 15:13:21 »
istanbulda araçların 10 ile 25 gün yetkili serviste kalması çok normal...
vw aracımdada aynı bekleme sorununu yaşadım(12 gün - ön tampon boyatma)
opel aracımdada(25gün - arka tampon değişme)... sorun doğuşta değil büyük şehirlerde servisler çok yoğun..1 haftada kim iş yapıyor ki?

aslında servis arızayı üstlenmiş...keşke serviste bıraksaydın extradan ödeme çıkartmasaydın kendine...

not: kaskon yoksa araba kiralamak içinde günlük 100liradan başlayan fiyatlarla doğuştan kiralanabiliyor
2006 VW ABT Polo 1.4 Trendline ABS Polo 9n3 ABT Tuning ve Cruise Control

Çevrimdışı typhoon123

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2009, 01:42:14 »
geçmiş olsun. hakkaten cok sinir bozucu. bence şikayetim var falan gibi siteler var oralara yaz. belki daha cok ilgilenirler imajları bozulmasın diye

Çevrimdışı msunlu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2009, 23:53:41 »
aracın bi ekspertiz raporu varsa (DOD da olması lazım, aracı tste tabi tutup bunun bi çıktısını almışlardır) iste. sana verilmişse eğer bu (muhtemelen sorunsuzdur) temiz raporla birlikte bir de mevcut arıza raporu varsa onunla dava açarsan araç iadesi bile yapabilirsin.
tüketici masaları ile görüş, ikinci el bile olsa noter satış sözleşmesinde bildiğim kadarıyla aracı "mevcut durumu ile aldım" ibaresi olmalı. mevcut durum yani sorunsuz araç. sorun yaptığına göre ayıplı mal..
Allah sabır versin