Kıbrıs'taysan iş değişir
Eğer dual karbüratör düşünmüyorsanız ben de enjeksiyonlu sistem tercih etmenizi tavsiye ederim.
Gelelim püf noktalarına. Sonradan uygulanan turboşarj sistemlerinde en önemli noktalardan birisi manifolddur. Turbo egsoz gazından aldığı havanın basıncıyla döndüğü için manifoldun çok yüksek ısılara dayanıklı bir malzemeden yapılması ve iç yüzeyinin tabir-i caizse pürüzsüz olması gerekir. İkinci önemli nokta ise motor kompresyon oranıdır. Motorun yüksek basınçtan ve sıkıştırmadan fazla etkilenmemesi için kompresyon oranının düşük tutulması gerekir. Üçüncü nokta: Piston-gömlek ve segmanların bu tempoya ayak uydurabilmesi için çift kez dipçiklenmiş (forged) malzeme tercih edilmelidir. Onun dışında bir de intercooler-turbo salyangozu uyumu var. Salyangozun büyüklüğüne göre intercooler'ın hacmi belirlenmelidir. Uyumsuz olmaları taktirde ya hava intercooler'ı dolaşıp gelene kadar geçen zamanda turbo dolmaz (büyük intercooler-küçük salyangoz) ya da intercooler salyangozun gönderdiği havayı soğutamaz ve yanma odasına giren hava sıcak olacağından turbo verimli olmaz (küçük intercooler-büyük salyangoz).
Ayrıca benim bir başka teorim de: Sonradan turbo yapılan motorlar, orijinalden turbo olan motorlara göre daha uzun devir çevireceği için; kullanılan şanzıman (eğer caddede kullanılacaksa) uzun oranlı olmalıdır. Bu şekilde uzatır da uzatırsınız ve yüksek hızlara çıkabilirsiniz. Ama drag veya benzeri kısa mesafeli yarışlarda kullanılacaksa o zaman da kısa oranlı şanzıman kullanmak yerine orijinal şanzımanı (tabi bu yükü kaldırabilecek kapasitedeyse) kullanmanız daha doğru olabilir. Kısa oranlı şanzıman kullanırsanız sürekli kamyoncu gibi vites değiştirirsiniz. Bu da short shifter yoksa ve vites değişimi konusunda ustalaşmamışsanız size zaman kaybettirir.
Bayağı uzun yazdım, yukarıda adım geçtiği için yazma gereği duydum
Umarım yardımcı olmuşumdur. Eğer başka sorunuz olursaelimden geleni yaparım. Zaten forumda ustalarımız var onlar daha net bilgiler verebilirler.
Ha bu arada eğer imkanınız varsa turbo sistemini kit halinde ve sıfır alın