arkadaşlar uzun süreden beri devam eden lanet bi sorunum var. daha önce tartısmıstık sanırım ama hala çözüm bulamadım.
araç belirsiz sürelerde 3 silindire düşüyor, teklemeye başlıyor, sonra kendiliğinden düzeliyor, tıkır tıkır çalışıyor, sonra gene bozuluyor. benzinde gazda aynı, fark yok. distribütör bozuk dediler değiştirdim, ateşleme bobini bozuk dediler değişti, karbüratör dediler dağıtıldı bakıldı sorun yok, şıkır şıkır çalışır vaziyette.
belirli sürelerde sübap ayarlarını kontrol ettğimizde, gördüğümüz olay şu : özellikle 3. silindir ayar kaçırıyor. ateşleme kontrolü yaptık sorunsuz, özellikle dizzy değiştikten sonra. bujide de yağlama, kirletme filan yok. bu teklemeyi de, çalışmamayı da genellikle 3. silindir gerçekleştiriyor. sübaplar fincanlı değilmiş, düz ayarlı. motor da yağ yakma, eksiltme, yağ bozma, su eksiltme, hararet sorunu yok. teklemediği zaman, saat gibi şıkır şıkır çalışıyor.
yalnız karbüratörcüm bana arabanın bi yerden hava aldığını, o yüzden bu sorunlarını cıkarttığını soyledi. tamirciler de böyle bişi olmadıgını soyledi. sinir oldum iyice arkadaslar, ne olur bi yol gosterin de çözelim şunu.
bugun veya yarın artık en son care manifold contlarını değiştircem. çözülmezse... yakacam.
serkan usta fikirlerini eksik etmezsen sevinirim.
bu arada : aracım 1300 gf 81 model golf.