Gönderen Konu: Ultrasonic Buji-İridyum Buji Sizin Tercihiniz ?  (Okunma sayısı 18022 defa)

Çevrimdışı Baki_95

• Allah Korusun
    • Profili Görüntüle
Ynt: Buji seçimi ?
« Yanıtla #14 : 03 Aralık 2009, 16:31:19 »
ben bosh aldım 4 tane 60 tlye orj alman malı tek marşla alıyo

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2009, 18:25:14 »
Standart Tek tırnak Bosh bujilerin takımı 28 TL 60 TL çok yav..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 03 Aralık 2009, 18:26:47 »
Standart Tek tırnak Bosh bujilerin takımı 28 TL 60 TL çok yav..

arkadaşın morali bozulmasın diye yazmadım :)

Hangi seri acaba 60 liraya aldığınız Bosch bujiler?

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #17 : 17 Mart 2010, 22:59:32 »
Kısmen doğru. Ama tek başına buji etki etmez. Düşün şimdi. Senin bobinin standart akım üretiyor, buji kabloların ancak standart akımı iletebiliyor, bujilerin iridium ya da 5 tırnak olsa ne fark eder? Gelen akım aynı, ateşlemede de pek fark olmaz, olsa da hissetmezsin zaten  ;) Boşuna para verme, orijinali neyse onu al. Bir bildiğim var ki söylüyorum :) Aksi taktirde  o kadar masraf edip İngiltere'den buji kablosu getirtip, İridium buji alıp odamda bekletmezdim di mi? bobin bekliyorum takmak için, yoksa bir işe yaramayacağını ve paramın boşa gideceğini biliyorum çünkü :)

Ayrıca;
'İridyum başka hiçbir asil metalin olmadığı kadar serttir ve çoğu kimyasala karşı dayanıklıdır. Gök kuşağının tüm renklerinde ışıldayan, gümüş-beyaz renkli bu asil metal ancak 2450 derecede erir. Değerli asil metal, olağanüstü kalitenin arandığı her yerde, dolma kalem uçlarında, elektrotlarda, kimya sanayiinde ve uzay araçlarında kullanılıyor.'

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. şimdi iridyum veya çift tırnak buıji aldığımızda onu karşılayabilecek ne tip bir bobin almamız lazım ve bunun yanında ne gibi parçlar daha almalıyız
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 17 Mart 2010, 23:31:53 »
peki arkadaşlar kaç kmde bir bujiyi değiştirmek lazım?
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ultrasonic Buji-İridyum Buji Sizin Tercihiniz ?
« Yanıtla #19 : 17 Mayıs 2010, 17:40:09 »
İnternetten biraz araştırma yaptım önceden İRİDYUM Bujiyi çok övüyorlardı şimdi ise ULTRASONİC Bujiyi çok övüyorlar aranızda deniyeniniz veya bilgi sahibi olanının varsa yardımını esirgemesin lütfen en kısa zamanda bujileri ve buji kablolarını değiştiricem bu arada bujiyle yaptığınız bilgi ve yorumları buji kablolarındada gösterin şimdiden teşekkürler...
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 17 Mayıs 2010, 20:04:53 »
İridyum, Platinyum,Ultrasonic gibi performans bujileri ateşlemeyi arttırmak için aşırı akım çekerek sigorta ve bobine zarar veriyor deniyor, orjinalden şaşmayın, buji yuvalarını sondaj gibi deliyor, bir ara google da bir resim görmüştüm,bulursam paylaşırım

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 17 Mayıs 2010, 20:07:08 »
İridyum, Platinyum,Ultrasonic gibi performans bujileri ateşlemeyi arttırmak için aşırı akım çekerek sigorta ve bobine zarar veriyor deniyor, orjinalden şaşmayın, buji yuvalarını sondaj gibi deliyor, bir ara google da bir resim görmüştüm,bulursam paylaşırım
Bak bundan haberim yoktu ama gerçekten zararı varsa neden satışı yapılsınki ?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 17 Mayıs 2010, 20:15:06 »
Bak bundan haberim yoktu ama gerçekten zararı varsa neden satışı yapılsınki ?

adam üretir, ama senin motoruna uyup uymadığıyla ilgilenmez, bujiden performans almak için buji kabloları, bobin gibi aracın diğer eletrik-ateşleme organlarının da değişmesi lazımdır, dese ki bu tesisatlı araca bunları takamazsınız, kim alır? adam jantı üretir, şu araçlara takarsanız takımları dağıtır demez, nasıl her araç 18 jantı kaldıramazsa her araçda her bujiyi kaldıramayabilir, zararı bu yönde olur

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 18 Mayıs 2010, 18:32:47 »
adam üretir, ama senin motoruna uyup uymadığıyla ilgilenmez, bujiden performans almak için buji kabloları, bobin gibi aracın diğer eletrik-ateşleme organlarının da değişmesi lazımdır, dese ki bu tesisatlı araca bunları takamazsınız, kim alır? adam jantı üretir, şu araçlara takarsanız takımları dağıtır demez, nasıl her
O zaman dediğin gibi en iyisi orjinal olanı  :tamamdir