Gönderen Konu: Emniyet Kemerim Geri Toplamıyor  (Okunma sayısı 12970 defa)

Çevrimdışı k0d3r

• Profili Görüntüle
Emniyet Kemerim Geri Toplamıyor
« : 17 Kasım 2009, 10:59:57 »
Arkadaşlar merhaba,

98 model polo hatchback aracım. Sürücü ve ön yolcu taraflarındaki emniyet kemerleri rahat bir şekilde geri toplamıyor. El yardımıyla topluyor. Acaba o toplama mekanizmasını nerde tamir ettirebilirim. En kötü ihtimalle tamir olmazsa da bunun sıfır veya çikma fiyatlari tahminen ne civardadır, bilgisi olan var mı acaba.

Teşekkürler.

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
Ynt: Emniyet Kemerim Geri Toplamıyor
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2009, 16:03:39 »
bendeki de zor toplanıyor. sanırım içine pislik dolmuş. açıp temizlemek lazım ama mekanik şeyler açmaya gelmiyor, toplaması zor oluyor.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı k0d3r

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2009, 16:54:11 »
Evet benim de korkum o, açıp da toplayamazsam elimde kalır  :)

Çevrimdışı sossi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2009, 08:43:50 »
ben açtım ve yayı dağıldı sakın açmayın arkadaşlar
 sonra başka bi yöntem buldum  kendi kemerimi kesip sıfır aldığım tofaş kemer mekanizmasına diktim kendim kemerimi,
yani tofaşınkini sonuna kadar çekerek açıyosunuz ve en sonundan kesiyosunuz tabi makinaya giricek şekilde,sonra kestiğiniz yerin oraya kendi kemerinizi dikiyosunuz işlem bu :D  ama orj jkemer uzunluğu tofaşınkinle aynı olmalı yoksa benimki coupe die mi bilmiyorum ama çokk uzun hepsini sarmaya çapı yetmiyodu ben kısalttım umarım açıklayıcı olmuştur saygılar  :tamamdir
20 valve 2.0 5 silindir 175 hp

Çevrimdışı sossi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2009, 08:45:33 »
elinizden gelmicek gibiyse hiç bu işe kalkışmayın benim elimden gelir bu işler,zaten babamda kaportacı  ;D

Çevrimdışı çakır

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2009, 16:20:25 »
arkadaşlar benim de aynı sorun vardı benim kemer tamamen dağılmış vaziyetteydi bir önce çıkma parça aradım ama bulamadım daha sonra bir arkadaşın tavsiyesiyle bir ustanın yanına gittim. usta tofaş kemerini aldı ve taktı hiçbir sorun yok şimdilik tek sorun şimdi diğer kemerden daha sert ve daha hızlı çekiyor o da yayın daha yeni olmasındandır herhalde alternatif bir çözüm yolu sunayım dedim ...

Çevrimdışı yakkir

• GAVURDAĞLI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2009, 12:57:19 »
Arkadaşlar merhaba,

98 model polo hatchback aracım. Sürücü ve ön yolcu taraflarındaki emniyet kemerleri rahat bir şekilde geri toplamıyor. El yardımıyla topluyor. Acaba o toplama mekanizmasını nerde tamir ettirebilirim. En kötü ihtimalle tamir olmazsa da bunun sıfır veya çikma fiyatlari tahminen ne civardadır, bilgisi olan var mı acaba.
Teşekkürler.[/b]

Kronik problemlerden,özellikle şoför tarafındaki kemerde daha sık rastlanıyor.Yukarda belirtilen Türk işi çözümler en iyisi galiba

En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır

Çevrimdışı imsonia

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2009, 21:25:32 »
bende de aynı sorun vardı. bi kaportaciya gittim aydin'da tokanın orayi maket bicagi ile kaziyip sonra sprey slikon kullandı. duzeldi. bilgilerinize.

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2009, 22:03:21 »
ben açtım ve yayı dağıldı sakın açmayın arkadaşlar
 sonra başka bi yöntem buldum  kendi kemerimi kesip sıfır aldığım tofaş kemer mekanizmasına diktim kendim kemerimi,
yani tofaşınkini sonuna kadar çekerek açıyosunuz ve en sonundan kesiyosunuz tabi makinaya giricek şekilde,sonra kestiğiniz yerin oraya kendi kemerinizi dikiyosunuz işlem bu :D  ama orj jkemer uzunluğu tofaşınkinle aynı olmalı yoksa benimki coupe die mi bilmiyorum ama çokk uzun hepsini sarmaya çapı yetmiyodu ben kısalttım umarım açıklayıcı olmuştur saygılar  :tamamdir
kesinlikle yanlış bir uygulama bir an önce kemerinizi orjinali ile değiştirmeni tavsiye ediyorum darbe anında kemere binecek olan yük vucut ağırlığın 3 yada 4 katı olacaktır ki buda dikişleri çok rahat kopartır emniyet kemeri görevini yapamaz ve seni koruyamaz. >:(

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2009, 22:05:33 »
küçük bir bilgi.

80 km/s Hızla Duvara Çarpma Sonucu Olanlar:

•Çarpışmadan 26 milisaniye sonra ön tamponlar araca gömülür. Araç kendi ağırlığının 30 katı kadar bir kuvvetle frenlenir. sürücü ve yolcular kemer ile bağlı değillerse 80 km sürat ile araç içinde harekete devam ederler.
•39 milisaniye sonra sürücü koltuğuyla beraber 15 cm öne doğru fırlamıştır.
•44 milisaniye sonra sürücü göğüs kafesiyle direksiyona çarpar.
•50 milisaniye sonra araç ve içindekiler üzerinde etkiyen yavaşlatıcı kuvvet 80 G ye ulaşır (yani kendi ağırlıklarının 80 katı büyüklükte bir kuvvet üzerlerinde etkir)
•68 milisaniye sonra sürücü 9 TONLUK bir kuvvetle gösterge paneline çarpar.
•92 milisaniye sonra sürücü yanındaki yolcuyla beraber aynı anda kafasını ön cama çarpar,yolcu bu çarpmayla kafasına ölümcül bir darbe alarak camdan dışarıya fırlar.
•100 milisaniye sonra direksiyon tarafından tutulan sürücü tekrar aracın içine düşer.
•110 milisaniye sonra araç yavaşça geriye çekilmeye baslar.
•113 milisaniye sonra sürücünün arkasında oturan yolcu sürücü seviyesine yükselir ve kafasıyla sert bir darbe yapar aynı anda kendisi de ölümcül bir darbe almıştır.
•150 milisaniye sonra tekrar sessizlik egemen olur cam,çelik,plastik parçaları yere düşer.
•200 milisaniyeden daha kısa bir süre içerisinde her şey biter.

Ortaya çıkan enerji inanılmazdır. 80 km/s hız 1 ton ağırlığındaki bir otomobili 30 metre yukarıya fırlatabilir.

[youtube=425,350]RGLsdDpl7W4[/youtube]

[youtube=425,350]xlH9oq0H6CY[/youtube]

[youtube=425,350]USas_poHSSI&NR=1[/youtube]

[youtube=425,350]NJbZ_2XnGiI[/youtube]
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2009, 22:21:53 Gönderen: ozmo »

Çevrimdışı sossi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 01 Aralık 2009, 16:29:02 »
emniyet kemerinin dikişleri en dipte ve şu durumda isterseniz araba bile çekebilirsiniz kemeri taktığınızda dikiş çıkmıyo ortaya öle olsa bende yapmazdım

dikişin üzerine en az 4 kat sarılı kalıyo kemeri taktığınızda

yani o durumda dikiş bile olmasa o kemer kendini bırakmaz üstünde 4 kat kemer sarılı çünkü..

keşke ucuz olsada her sene yeni kemer taksak ama malesef parçaları bi dünya para

bi sunroof camım kırılmıştı 1500 tl istedi servis,araba zaten 13 bin tl

bende almanyadan enişteme getirttim 10 euro ya aldı ordan hemde tertemiz yani 20 tl ye sunroof camı geldi

artık hesabını siz yapın.

saygılar..