Benim aracım 6N2 1.4 16v 75hp ve gayet gürültülü motoru varAblamdaki arç 9n3 1.4 16v 75hp motor sesi benimkine göre çok az.Bildiğim kadarıyla aynı motorlara sahipler. Şanzuman farklı fakat onun ses üzerindeki etkisi fazla yok olsaydı o daha çok bağırırdı zaten.Sebebinin şu olduğuna inanıyorum. 9n3 te platik içinde hava filtresi bulunan bir yalıtıcı kapak var.Bizde ise motorun üstü ve hava filtresinin üstü boş ses direkt yukrarı çıkıyor ve içeri dalıyor. SORUM BU KAPAĞI KENDİ ARACINDA DENEYEN VARMI UYDURABİLEN VARMI? VEYA SESE ÇARE BULAN VARMI?9n36n, 6n2
Biraz tuzluya kaçabilir malesef.500-1000 Tl arasında tutacağını düşünüyorum ziebart fiyatlarıyla.Motor kaputu ve ön göğüs kısmında orjinal izolasyon varmı?
Kaputtakini ben söktüm. Çünkü sessiz olanlarda yok. Onun az bi faydası oldu içeriye yansıyan sesiazalttı diyebilirim. O sadece kaputun üstüe çıkan sesi azaltıyor galiba.
İşte üzerindeki kapak yalıtım amaçlı , birbirine uyarsa takılırmı diyorum. veya başka yol var mı?
. Benimkinden bir tane daha bulsam karşılaştıracağım
aslında sesten ziyada ısı yalıtımı birazda.Katalizatör ne durumda dağılmış olabilirmi veya değiştirdiniz mi?
2000, 1,4- 16V, 75 Hp, mavi-comfortline ve otomatik vites. ve bugün itibari ile LPG li.ankaradayım. karşılaştırabilirsin...pm lütfen...