Selam herkese,
bugün 25-30 km yol yaptıktan sonra aracımı parkettim, dışarı çıktığımda garip bir koku hissettim kafamı çevirdiğimde kaputun altından dumanların çıktığını gördüm. Hemen telaşlanarak kaputu açtım, suyunu dışarıdan kontrol ettim aracın, su normal. Aracı stop etmiştim, kontağı açıp , hararetine baktım, normal gösteriyordu. Ama duman gelmeye devam ediyordu. Heyecanlandım tabi, birden panik oldum acaba aracım yanacak mı diye, hemen su ve yangın söndürmeyi hazır ettim. O sırada arkadaşıma haber verdim yanıma geldi beraber baktık. Duman kaybolmuştu. Arabayı tekrar çalıştırdık, çalışıyordu. Hararet değil, başka bişe var dedi, ustaya götürelim. Ustaya götürdük. Usta üst kapak contasının yağ sızdırdığını ve yağın damlayarak eksoz manifoltuna değip yağın yandığını söyledi. Gelen koku yanık yağ kokusuymuş. Contanın değişmesi gerekiyormuş. Yarın da arabayı muayeneye götürmeyi düşünüyordum, acaba o şekilde aracım muayeneden geçer mi ? Üst kapak contasının değişmesinin bana maaliyeti ne olur? Fikir sahibi olan varsa sevinirim.
Ayrıca, bundan önce her ustaya götürdüğümde orada olan ufak terlemeleri de soruyordum, ve bana bunun her defasında normal olduğunu, contanın değişse bile oranın yine terleme yapacağını söylediler. Olayı önceden farketmişim sanki bir problem çıkacağı belliydi.
Bu gibi sorunları ustaların öngermesi gerektiğini düşünüyorum. Yanlış mıyım?
Herkese iyi akşamlar.