Gönderen Konu: Kaput- Motor Bölmesinden gelen koku YARDIM!!!!  (Okunma sayısı 7109 defa)

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
Kaput- Motor Bölmesinden gelen koku YARDIM!!!!
« : 19 Aralık 2009, 18:29:10 »
Merhaba Arkadaslar,

Aracim 2004 model GolfIV otomatik vites. Bugun yaklasik 5 gundur park halinde duran aracimi calistirdim 2-3 km gidince camlar bugulandi ve Fan i 2 kademesine alarak motor ısısını iceri vermek istedim.
Isıyı hisseddim ve bugu cozuldu fakat bu esnada arabanin icne yanik kokusuna benzer bir koku gelmeye basladi bayag yogun bir kokuydu. Koku yag yakinca meydana gelen koku yada yüksek derecede atese kalmis metal yada kablo kokusuna benziyordu.

Gititigim yer yakindi alisveris yapip tekrar yolo koyuldum ve Fani acinca tekrar bo koku meydana geldi. Eve geldigimde Kaputu actim kedi v.b seyler girebilirmi diye baktim ama pek bisey de goremedim  ayni koku motor ve cevresinde de yogun sekilde vardi. Gelen koku  yag yada atese maruz kalmis metal-kablo-bobin kokusuna benziyor. Aracta herhangi bir anormal durum yok herhangi bir ikaz isigi filanda yanmiyor.

Aracim ile 2 hafta önce uzun yoldan geldim herhangi en ufak bir sorun ve Fani acinca koku filanda yoktu.

Arac 5 gun hic calimadi sadece bir gun 5 dk ligina ben calistirdim aku filan bosalmasin diye hareket etmedim.

Bu kokunun sebebi nedir? Herhanig ariza lambasi yanmiyor, kokunun geldigi anda arac hic mi hic zorlanmadi. Fan i acinca Motor bolmesindeki bu yanma kokusu iceri geliyor.

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Kaput- Motor Bölmesinden gelen koku YARDIM!!!!
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2009, 13:14:12 »
Uzun yolda aracı sıkıştırdıysan yağ atmıştır dışarı onun kokusu olabilir.Yağı kontrol et azalmışsa ekle. Balata spreyi ile temizleyebilirsin. Veya antifriz koydurduysan ve dışarı taştıysa hem duman yapar hem koku. Eletroniğe dikkat ederek motorsoğkken yıkayabilirsin 4-5saat kullanmazsın.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2009, 13:18:15 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
Ynt: Kaput- Motor Bölmesinden gelen koku YARDIM!!!!
« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2009, 01:41:56 »
Uzun yolda gelirken sıkıstırma olmadi genelde devirli ve 120 km\h uzerine pek cikmadim arac otomatik.

Bugun tekrar denedim araci calistirdim park halinde motoru ısıttım fan acikti ama bu sefer koku v.b bisey hic gelmedi. Kaputu actim motor bolmesinde de onceki kokudan eser yoktu.

Tahminimce aracin haftada bir calismasi, Fanin daag uzun sure kullanilmamasi toz.vb seylerin birkmesi ve fanin calismasi ile boyle bir kokuya yada bahsetmis oldugun yag atma olayi gerceklesmistir. Simdi sorun yok gibi.