Gönderen Konu: Çalıştırma  (Okunma sayısı 7375 defa)

Çevrimdışı polo38

• Profili Görüntüle
Çalıştırma
« : 13 Aralık 2009, 17:18:12 »
Arkadaşlar araçlarımızı çalıştırırken aynı zamanda debriyaja da basmalı mıyız yoksa basmamalı mıyız?Bu konu kafamı karıştırıyor.Sorayım dedim ben de  ;D

Çevrimdışı red_golf

• Profili Görüntüle
Ynt: Çalıştırma
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2009, 17:21:24 »
99 Golf'üm var ben BASMIYORUM...  :)

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2009, 17:21:47 »
basmassan ilk çalıştırmada elektrik motoru şanzumanıda çevirmek için zorlanır basarsan şanzumanı devre dışı bırakmış olursun aracın daha rahat çalışır
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı polo38

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2009, 17:24:45 »
elektrik motoru şanzumanı nasıl çeviriyor?

Çevrimdışı ethapi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2009, 18:36:19 »
marş motoru normal motoru çeviriyor o yüzden. Yani viteste çalıştırmaya kalkarsan silkine silkine gidebilirsin bile

Çevrimdışı dt kaya

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2009, 19:12:48 »
arkadaşın dediği sanırsam vites boştayken basmamız gerekiyor mu?
aslında şöyle bişey söleyeyim ben aracımı almadan önce motor sesini stok sahasında düz vites arabada test ettim satış görevlisi debriyaja bastırtıp çalıştırttı çalışmıyormuş basmadan :-\ ben de anlamadım nasıl bi mekanizmayla çalıştırtmadığını ama baya şaşırmıştım demek ki debriyajsız çalıştırmanın bi zararı var ki(vitesin boşta olduğunu farzediyoruz) vw böle yapmış güvenmemiz lazım halk arabalarımıza :saygılar

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2009, 19:14:42 »
Doğru çalıştırma tanımı frene ve debryaja basılı iken, ışıklar söndükten(enjektörler püskürttükten sonra) sonra gaz vermeden çalıştırma. Debriyaja basmadan çalıştırma sakıncası söyle. Çok aşırı soğuk karlı bir yerde yaşıyorsun vitesi sabah boşa aldın ama şanzuman ayrılmadı. Marş yapınca aracın boşta gibi görünmesine rağmen zıplar.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı bahadır

• KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Aralık 2009, 19:24:59 »
 marş motorunun üzrine düşen yükü haffletmek maksatlı basılıyor.boşa alıp basılsada olurama debrıyaja basılmadığı için marş motoru vites kutusunun içinide döndürmeye devam ediyor.kışın sabahları vites kutusundaki yağ motoryağına oranla daha kalın olacağından derıyaja basmanı  tavsiye ederm.motor daha rahat döner mrş motorunun ömrü dha uzun olur

Çevrimdışı polo38

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 13 Aralık 2009, 19:39:02 »
arkadaşın dediği sanırsam vites boştayken basmamız gerekiyor mu?
aslında şöyle bişey söleyeyim ben aracımı almadan önce motor sesini stok sahasında düz vites arabada test ettim satış görevlisi debriyaja bastırtıp çalıştırttı çalışmıyormuş basmadan :-\ ben de anlamadım nasıl bi mekanizmayla çalıştırtmadığını ama baya şaşırmıştım demek ki debriyajsız çalıştırmanın bi zararı var ki(vitesin boşta olduğunu farzediyoruz) vw böle yapmış güvenmemiz lazım halk arabalarımıza :saygılar
dt kayanın dediği doğru .elbette viteste çalıştırılmaz.Yani boşa alınca da debriyaja basıp çalıştırmamız gerekiyor mu onun için sordum.Bu güne kadar basmadan çalıştırdık.Marş motoru yıpranmıştır 6 senede herhalde.Bahadır abi bahsettiği için sorayım.Şanzuman yağı seneler geçtikçe özelliğini yitirir mi ?Değiştirmek gerekir mi?Eğer öyleyse şanzıman da yıpranır.

Çevrimdışı bahadır

• KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Aralık 2009, 21:10:44 »
debriyaja ne zaman basarsan bas ister boşta ister viteste olsun derbrıyaja bastığın muhlet motorla vites kutusu arasındaki haraket bağlantısını ksmiş olursun böylelikle motorun daha rahat çalışır.vites kutusu yağnın belli bir değiştirme periyodu yok(bir kaç marka hariç)vttes kutusu ile ilgili bir işlem yapılmadığı sürece değiştirmeye gerek yok

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Aralık 2009, 21:29:21 »
elektrik motoru derken marş motorundan bahsediyordum
marş motoru şanzumanı boşta olsa da çevirmek zorunda kalır debriyaja basılmassa bu nedenle basmak daha faydalıdır
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı onuruslu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 13 Aralık 2009, 23:34:15 »
Evet arkadaşlar bu konu benimde kafama takılıyodu ama ben aracı çalıştırırken debriyaja basıp çalıştırıyorum bi zararı yoktur demi şimdi :)

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2009, 18:12:30 »
Tedirginliğe gerek yok "Aracı ısıtmadan yüksek devirlere çıkarma" ,"yağ değiştirme zamanını kaçırma" gibi buda ömürlü kullanım kurallarından biri. yaparsan sanayarar yapmazsan cebe zarar
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı SvS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 17 Aralık 2009, 13:30:04 »
marş motorunun üzrine düşen yükü haffletmek maksatlı basılıyor.boşa alıp basılsada olurama debrıyaja basılmadığı için marş motoru vites kutusunun içinide döndürmeye devam ediyor.kışın sabahları vites kutusundaki yağ motoryağına oranla daha kalın olacağından derıyaja basmanı  tavsiye ederm.motor daha rahat döner mrş motorunun ömrü dha uzun olur

Doğru çalıştırma tanımı frene ve debryaja basılı iken, ışıklar söndükten(enjektörler püskürttükten sonra) sonra gaz vermeden çalıştırma. Debriyaja basmadan çalıştırma sakıncası söyle. Çok aşırı soğuk karlı bir yerde yaşıyorsun vitesi sabah boşa aldın ama şanzuman ayrılmadı. Marş yapınca aracın boşta gibi görünmesine rağmen zıplar.

10 numara açıklamalar...